Borna Gojo: Očekivao sam da će razlika biti i veća!

Hrvatska reprezentacija zamijenila je Torino Madridom! Nakon nastupa u dvorani Alpitour, na prvom dijelu završnice Davis Cupa, gdje je ostvarila tri pobjede u jednako toliko susreta, u srijedu je prvi put trenirala u Areni Madrid. Podloga je jednakog tipa kao što je bila u Torinu (“greenset”), ali se zbog veće nadmorske visine očekuje da će ovdje lopte ići brže.
“Očekivao sam da će razlika biti i veća! Dvorana je malo manja, teren uži. Veća je nadmorska visina, ali mi je sve dosta slično. Danas smo trenirali, sutra ćemo ponovno, pa ćemo moći dodatno analizirati”, rekao je Borna Gojo nakon što je s Ninom Serdarušićem odradio u srijedu prvi trening na novoj lokaciji. “Možda nadmorska visina dodaje malo više brzine lopte kod servisa, što bi nama trebalo biti pozitivno, no tu sve nijanse, pa nema velike razlike.”
Borna je bez sumnje bio najveće otkriće završnog turnira Davis Cupa u Torinu. Pobjede protiv Alexeija Popyrina i Lorenza Sonega bile su izuzetno važne za hrvatsku reprezentaciju, a kao što obično bude u takvim situacijama, uspjesi autsajdera protiv favorita dodatno su odjeknule. Na pitanje koliko su te pobjede promijenile njegov status i koliko je poruka s čestitkama dobio odgovorio je:
“Stiglo je dosta čestitki, naravno, ali status se nije promijenio. Tu smo i dalje s istim ciljem da pokušamo, bilo ja, bilo netko drugi, donijeti bod koji bi pomogao reprezentaciji da dođe do pobjede.”
Tko će biti idući suparnik Hrvatskoj doznat ćemo u srijedu navečer, nakon okršaja Kazahstana i Srbije.
“Nemam preference. Rekao bih da su favoriti Srbi, ali na igralištu se svašta može dogoditi. Bila je i Italija favorit protiv nas.”

(Igor Rajković, foto:   Mario Ćužić/HTS)

Madrid, 01.12.2021.- Trening hrvatske Davis cup reprezentacije u Madrid Areni.
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS
Madrid, 01.12.2021.- Trening hrvatske Davis cup reprezentacije u Madrid Areni.
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS