Borjan puštao golove Marokancima kako bi bili prvi u grupi – Vatreni kao drugi odlaze u eliminacijski dio Svjetskog prvenstva

Milan Borjan vratar reprezentacije Kanade koji se bavi svim i svačim samo ne onim što mu je posao, postao je poznat ne po svojim obranama nego po kvazi političkim izjavama. Tako je izjavio da je rođen u srpskoj paradržavi koju je otpuhala Oluja, „Republici  Srpskoj Krajini“. Iako mu je baka Hrvatica, a otac pola Hrvat pola Srbin, Borjan je tipični velikosrbin koji to ne krije nego naglašava.

Kako je od Hrvata „popio“ četiri komada jedina zanimacija na utakmici bila mu je provociranje hrvatskih navijača koji mu nisu ostali dužni, pa se sada protiv njih vodi kao neka istraga.

U posljednjem trećem kolu razigravanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u nogometu koje se danas igralo u Kataru, za prvo mjesto borile su se Hrvatska i Maroko, a šanse je u slučaju pobjede imala i Belgija. Hrvatska je igrala protiv Belgije i trebao joj je bod za drugo mjesto isto kao i Maroku protiv Kanade. U slučaju pobjede obje ekipe pobjednika skupine odlučivala bi gol razlika i tu je svoju sramotnu računicu našao Borjan. Kako bi onemogućio Hrvate da osvoje skupinu pustio je oba gola Maroku, ne bi li ovi imali bolju gol razliku ili više bodova.

Iako je daleko najslabiji vratar na prvenstvu ove udarce Maroka obranila bi i njegova baka. Kod pvog gola izletio je s vratiju kao da ga ganja skupina ustaša pa je Marokanac lobom poslao loptu u praznu mrežu. Drugi gol pustio je kroz trbuh. Pitanje je kako će sada reagirati Kanadski nogometni savez jer u ekipi ima vratara kojemu je do Kanade stalo kao do lanjskog snijega, pa ne igra za reprezentaciju nego za svoju osobnu osvetu.

Sav taj trud Borjanu se na kraju isplatio, jer je Hrvatska remizirala s Belgijom (0-0) dok je Maroko pobijedio Kanadu s poklonjenim i puštenim golovima pa su Vatreni tako završili kao drugi te se isto kao i Maroko plasirali u eliminacijsku fazu.

(R. Tomanić, foto Screenshot)