Boris Radiković novi je trener Hajduka iz Štrukovca – održan prvi trening

Središćanac Boris Radiković živi u Čakovcu, ali srce mu je u najsjevernijem gradu pa zato uopće nije dvoumio da preuzme gradski klub NK Hajduk iz Štrukovca. O Borisu smo puno pisali no da ponovimo ono najvažnije.

U svojoj bogatoj karijeri igrao je za najjače i najbolje klubove u Međimurju, a nogometni putevi odveli su ga u Sloveniju i Austriju gdje je također igrao. Boris je neslužbeni svjetski rekorder jer je golove zabijao u službenim ligama s 55 godina, a možda niti tu neće biti kraj. Osim nogometa aktivan je i u atletici gdje postiže zaista impresivne rezultate. Nekoliko puta pobjednik je kros lige Globetka, a prošle godine okitio se naslovom državnog prvaka u štafeti, naravno u svojoj dobnoj skupini.

Kao trener trenirao je, a istovremeno i igrao za mnoge međimurske klubove od kojih mu je zadnji bio Dinamo iz Žiškovca. Poziv predsjednika Hajduka gospodina Sabo Maria odmah je prihvatio ne postavljajući nikakve uvjete o kojima će se bez problema dogovoriti.

Danas u subotu 06. veljače Hajduk je održao prvi trening s novim trenerom, a igrače su prije pozdravili predsjednik Sabo Mario i blagajnik Hrženjak Dominik. Treningu se odazvalo 15 igrača koji će uz Borisa pokušati vratiti nekadašnje pozicije kluba koji se sada takmiči u 2. međimurskoj ligi. Cilj u nastavku prvenstva im je stabilizirati se u sredini ljestvice, ali tu ne završavaju njihove ambicije.

U kratkom razgovoru Boris Radiković naglasio je da je Hajduk zdrava i dobra sportska sredina u kojoj će mu biti zadovoljstvo raditi. Da bi ispunili ciljeve momentalno pregovaraju s dva kvalitetna igrača koji bi bili stvarna pojačanja. U planu mu je prije prvenstva održati 16 treninga i odigrati 5 pripremnih utakmica, no to će bito ovisno o daljnjoj situaciji s korona virusom.

U svakom slučaju pred Hajdukom je novi početak koji tako dugo priželjkuju igrači, uprava i naravno vjerni navijači kao i svi mještani Štrukovca.

(R. Tomanić, foto: NK Hajduk i arhiva Muralista)