Boris Radiković i Zvonko Horvatić na prijmu kod gradonačelnika

 

Mursko Središće, grad sporta i rekreacije, temelji svoj razvoj na povećanju sportskih aktivnosti u klubovima i udrugama, povećanju sportskih manifestacija i razvoju sportske infrastrukture. Sportska aktivnost kojom se bavi velik broj djece, mladih i odraslih iskazuje divljenje,ne samo sportaša i rekreativaca, nego i svih ostalih koji su u posrednom ili neposrednom kontaktu sa sportom.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak u četvrtak 01. listopada upriličio je prijam za Borisa Radikovića i Zvonka Horvatića te istaknuo: „Boris i Zvonko su primjeri kako se može produžiti mladost, kako se čuva zdravlje i mogu biti odlični motivatori svim ljudima da isto učine nešto dobro za sebe. Uz sve to promoviraju grad s krasnim uspjesima koje postižu i naravno da smo im na tome jako zahvalni i ponosni.“

Boris Radiković jedan je od brojnih Serjojnčara koji su ostvarili iznimne rezultate u sportu i time promovirali grad Mursko Središće. Boris Radiković igrao je za najpoznatije međimurske klubove, a dio svoje karijere proveo je u Sloveniji i Austriji. Aktivno igranje nikad nije prekidao pa je poznat kao i svjetski rekorder koji je u službenim ligama s 55 godina zabijao više od 10 golova po sezoni. Osim nogometa aktivno se bavi atletikom i trčanjem. Boris je član Atletskog kluba Međimurja. Bio je trostruki prvak Kros lige Globetka na stazi od 3,6 kilometra, a nedavno je sudjelovao na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za veterane koje se održalo u Čakovcu. Ljubav prema sportu, ustrajnost i dugogodišnji kontinuirani rad i iskustvo stečeno još u mlađim danima doveli su ga do dvostrukog prvaka Hrvatske. Zlatnu medalju osvojio je u disciplinama na 200 metara u dobnoj skupini M50 i u štafeti 4 x 400 metara u dobnoj skupini M 55. Boris je trener i igrač Nk Dinamo iz Žiškovca. „Želim zahvaliti na prijmu i poručio bi svima neka se bave atletikom, trčanjem nikada nije kasno. Trčanje je moj ispušni ventil i osjećam se odlično i smireno. Jednom kad počneš s trčanjem ne možeš prestati, postane ti navika. Sa Zvonkom se poznajemo oko 15 godina i za njega mogu reći samo riječi hvale. Naš moto je nema predaje.“ istaknuo je Boris Radiković.

Uz Borisa u štafeti sudjelovali su i Zvonko Horvatić, Danijel Štefičar i Valentin Šipuš. Zvonko Horvatić iako nije rođeni Serjojnčar, već duže godina živi u Murskom Središću i  istaknuti je atletičar koji iza sebe ima niz uspješnih rezultata. Zvonko je član Atletskog kluba Međimurja. Sudjelovao je ispred Hrvatske atletske veteranske reprezentacije u Ptuju na šesteromeču reprezentacija Austrije, Švicarske, Češke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.  Sudjelovao je i na Balkanskim atletskim prvenstvima za veterane. U 45 godina bavljenja atletikom (trčanjem) osvojio je preko 300 medalja i pehara, postigao je nekoliko hrvatskih rekorda i rekorda na Balkanskim atletskim prvenstvima, a nagrađen je od Sportskog saveza Međimurske županije i Sportske zajednice Grada Čakovca. Danas vodi grupu atletičara te i dalje trči i trenira. „Hvala na predivnim riječima. Meni je osobno izazov da pomažem i prenosim to iskustvo u atletici mladim ljudima. Prvi veliki uspjeh bio mi je novogodišnja utrka u Varaždinu održana 1976. godine. Atletika, trčanje je moja ljubav, moje zdravlje, moj život.  Želim Vam zahvaliti na prijmu i isto tako pohvaliti svog kolegu Borisa koji je fantastičan u nogometu, sportaš,  atletičar,.“ – istaknuo je Zvonko Horvatić.

           

 (Grad Mursko Središće)