BORBENI DERBI U ZEBANCU ZAVRŠIO MIROLJUBIVO

U 18. kolu 2. međimurske lige – skupina B odigran je u Zebancu susjedski derbi između Zebanca i D. Koncovčaka. Bez obzira na plasman ovakve utakmice su uvijek pune naboja i želje za pobjedom koja onda  postaje „duhovna hrana“ do sljedećeg susreta. Ovaj put utakmica je završila bez pobjednika rezultatom 1:1 kojim su više bili zadovoljni gosti jer su Zebancu bodovi bili potrebniji. Oni tako ostaju pretposljednji na ljestvici s 8 bodova, dok se D. Koncovčak nalazi u zlatnoj sredini na 10. mjestu s 25 osvojenih bodova.

Sama utakmica bila je borbena, baš kao što  derbiju dolikuje, no u granicama sportskog nadmetanja, pa sudac Mesarić koji je vrlo dobro vodio ovaj susret, nije imao previše posla. Svi igrači dali su maksimum, kod gostiju treba istaknuti igrača-trenera Primoža Kolba koji je postigao i zgoditak, te Turka, Brezničara i vratara Vrhara. Spomenimo i to da je 80 minuta dobro odigrao rekorder međimurskih terena 51-godišnji Boris Radiković koji se unatoč želji nije i četvrti put za redom upisao u listu strijelaca. Kod domaćina treba spomenuti Flaca, Vrančića i strijelca Šafarića koji je gol postigao iz rijetko viđenog solo prodora.

150 gledatelja prisustvovalo je dobroj utakmici u kojoj su se šanse redale pred jednim i drugim golom, mogle su se vidjeti lijepe akcije i pojedinačni potezi, sve u svemu derbi koji je zadovoljio navijače. Kao zanimljivost spomenimo igrača D. Koncovčaka Nikolu Vukovića koji je u igru ušao u 46. minuti zamijenivši svoga brata Marka. Nikola je student u Zagrebu i uspješno igra rukomet za Veliku Goricu koja se takmiči u 2. hrvatskoj ligi.

(rt, foto Tin Tomanić)

01

02

03

04

05

06

15

07

08

09

16

10

12

13

14

17