BORBENA MURA PORAŽENA OD DOMINANTNOG RUDARA

Mura i Rudar u Hlapičini odigrali su utakmicu na veoma teškom terenu, koji iziskivao dosta napora obiju ekipa. Rudar je sa većim posjedom lopte i sa dosta prilika nadigrao domaću ekipu, kojoj pripadaju sve čestitke na borbenosti.

01

U prvom dijelu prvog poluvremena vodila se dosta ravnopravna igra bez nekih izglednijih prigoda. Pred kraj Rudar preuzima inicijativu i sve opasnije ugrožava vrata domaćeg vratara Lajtmana. Tako u 31. minuti nakon  prekida Vuri glavom pogađa prečku, a u 40.min.Vurušić stativu. No ubrzo nakon toga u 43.minuti Vurušić je precizniji te nakon brzog kontranapada i odlične reakcije u domaćem šesnaestercu  gdje vara domaćeg igrača,snažnim udarcem pod prečku postiže zgoditak i dovodi Rudar u vodstvo od 0:1. Tim rezultatom odlazi se na odmor.

02

I drugi dio Rudar započinje ofenzivnije te već u 52.minuti Dan.Levačić dolazi u izglednu prigodu,no pogađa stativu. Minutu kasnije Marko Šoltić odmjerenim udarcem sa vrha šesnaest metara pogađa lijevi donji ugao vratara Lajtmana te dovodi Rudar u vodstvo od 0:2. Mogao je Rudar u nastavku nanijeti i teži poraz domaćinima,ali je četiri veoma izgledne prigode  propustio Knežević.

03

Domaćini dosta dobri u polju,ali bezopasni po vrata Rudara. Predsjednik NK Mura Dragutin Stojko i ovim putem javno se zahvaljuje Zdravku Žigniću iz Hlapičine na besplatnom uređenju prostorija kluba.

04

Rudar ovaj tjedan igra dvije utakmice na svom  terenu na Šuderki i to srijedu sa ekipom Rudara 47 iz Ladanja Donjeg u 18,00 sati , a u subotu u 15,00 sati dočekuje ekipu Hotize.

 

05

NK „MURA“ – NK „RUDAR“    (0:2 (0:1)

 

MURA:Lajtman,Podvez,Čurin,Perčić,Jurović,D.Stojko,Vršić,Telebuh,Varga,Lebar,Bogdan igrali su još: Frbežar,Sakač,Haček nedostajali:Srša,Bistrović,N.Stojko,Oletić,Rukljač trener: Ivan Zobec

RUDAR:Rajf,Den.Levačić,Šardi,Vuri,N.Šoltić,Radiković,M.Šoltić,D.Šoltić,Zadravec,Horvat,Vurušić igrali su još:Stojko,Dan.Levačić,D.Novak,Goričanec;Knežević nedostajali: F.Novak,Čalopa  trener:Nikola Goričanec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

06a