Bolnica u Rudaru, imperativ pobjede Sokola, Plavi, Mura i Hajduk na oprezu, počinju trećeligaši

  1. MŽNL Čakovec – Varaždin

U 18. kolu MŽNL Čakovec – Varaždin Rudar nakon pobjede u Jalžabetu na Šuderki dočekuje ekipu Mladosti Kometa iz Preloga. Mladost  je u ovu polusezonu ušla s odgođenom utakmicom i pobjedom od 1:0 protiv Slobode Slakovec. Inače u susretima Rudara i Mladosti događaju se zanimljive situacije. Rudar bolje rezultate postiže u Prelogu, a Mladost u Središću.  Baš zbog te tradicije, a i zbog momentalnog stanja u ekipi,  laporniki moraju biti jako oprezni kako im se ne bi ponovile Pušćine.  U Rudaru je ovaj tjedan prava mala bolnica. Teže su ozlijeđeni  Knežević (napuknuće križnih ligamenata) i Vuri (ozljeda zadnje lože) dok  Marko Šoltić i Bruno Varga imaju problema s leđima. Ako tome pridodamo virozne  Risonjića i Goričanca onda je situacija još teža. Sreća što se u sastav vraćaju Denis Levačić i Matija Zadravec.

Trener  Damir Vugrinec  veli da bez obzira na to tko bude spreman igrati ima dosta igrača i sada se moraju dokazati oni koji igraju nešto manje. Igramo protiv solidne, čvrste ekipe koja se pojačala se dva-tri mlada igrača, no uz  discipliniranu i ozbiljnu igru nadam se povoljnom rezultatu.

Utakmicu s Mladosti Komet Rudar igra u subotu 31. 03. 2018. godine  u 16,30 sati , a utakmicu sude  Bojan  Novosel, Nikola Smrček i Željko Šambar. Delegat utakmice je Radovan Posedi.

  1. međimurska liga

Sokol  iz Vratišinca nakon poraza u Svetoj Mariji, ovaj vikend u roku od 3 dana ima dvije utakmice.

Prvo u subotu 31. 03. 2018. godine u 16,30 sati na svom igralištu u Vratišincu dočekuje  direktnog suparnika u borbi za opstanak u ligi ekipu Naprijeda iz Cirkovljana. Već prije smo pisali da trener Škvorc očekuje tri boda iz ove utakmice, jer samo tako se može održati  u  utrci za opstanak u ligi. Utakmicu u subotu sude Nino Škrobar, Filip Aldić, i Dragutin Novak dok je delegat utakmice Antun Vlahek.

Već u ponedjeljak 02. 04. 2018. godine  također u Vratišincu u 16,30 sati Sokol igra zaostalu utakmicu 16. kola sa   liderom i vodećom ekipom na ljestvici ekipom BSK iz Belice koja je u prošlom kolu bila bolja od Omladinca iz Novog Sela Rok sa 2:1, a u 20. kolu sastaje se s ekipom Dinama iz Palovca.

Utakmicu s BSK-om sude Branko Bacinger,Borut Križarić i Edvin Zobec, a delegat utakmice je Dragutin Vuk.

2. međimurska liga Skupina “B”

Mura iz Hlapičina uspješno je ušla u ovaj proljetni dio sezone. Nakon odgođene domaće utakmice u  19. kolu  bili su uvjerljivi i u Trnovcu su sa 1:3 svladali istoimenu ekipu  golovima Ivice Telebuha (2) i Ivana Zadravca. Inače su tijekom cijele utakmice bili bolja ekipa, iako je domaćin iz jedanaesterca smanjio rezultat na 1:2, pobjeda nije dolazila u pitanje.

U ovom 20. kolu domaćini su ekipi Šenkovca koja je u opasnoj zoni ispadanja pa treba biti oprezan, kako se ne bi obezvrijedio odličan rezultat iz Trnovca.  Utakmicu u kojoj je Mura apsolutni favorit , a koja se igra 01. 04. 2018. (nedjelja) u 16,30 sati na SRC „Radovan Oletić- Ratko“ sude Jadran Kukovec, Danijel Kočila i Marko Kraljek. Delegat utakmice je Slavko Novak.

Plavi iz Peklenice odlaze na teško gostovanje u Savsku Ves kod ekipe Bratstva. Bratstvo se s utakmicom manje nalazi na drugom mjestu, no Plavi su i u Strahonincu dokazali da imaju  igru za gostujuće terene. Utakmica se igra u subotu  31.03. 2018. u 16,30 sati.

Suci utakmice su Marko Fleten, Valentin i Leonardo Baksa, a delegat utakmice je Stjepan Križarić.

Hajduk Štrukovec domaćin je ekipi Malog Mihaljevca i to u subotu 31. 03. 2018. s početkom u 16, 30.

Nakon boda osvojenog u Mihovljanu sigurno da bi  tri boda puno značila Hajdukovcima u daljnjoj borbi za što bolju poziciju na ljestvici.

Utakmicu u Štrukovcu sude Casimir  Rodrigue , Mario Pintarić i Kristijan Cvetko, a delegat utakmice je Robert Radek.

  1. međimurska liga

Ovog vikenda započinju natjecanja i u 3. međimurskoj ligi.

Mladost iz Selnice  odlazi na gostovanje u Donji Mihaljevec kod ekipe Drave. Po stanju na ljestvici domaćini su favoriti u toj utakmici, ali ne smijemo otpisati ni Mladost. Početak je natjecanja i još se ne zna u kakvoj je formi koja ekipa.

Utakmica se igra u nedjelju 01. 04. 2018. u 16,30 sati.

Suci utakmice su Kristijan Štajerec, Renato Vuk i Robert  Novak. Delegat je Željko Podgorelec.

Torpedo iz Križovca svoju utakmicu igra u ponedjeljak 02.04. 2018. u Čakovcu s ekipom  Međimurje- Čakovec. U jesenskom dijelu ove dvije mlade ekipe u Križovcu su prikazale lijep i efikasan nogomet, pa se to može očekivati i sada. Utakmicu će suditi Goran Koprivec, Ivan Žganec i Dragutin Novak , a delegat utakmice je Darko Jambrović .

(tekst ZR, foto arhiva Muralista)