Bod Nedelišću u derbiju protiv Međimurca, tek u 92. minuti

U Nedelišću pred više od 500 gledatelja vječiti susjedski derbi po osmi put u posljednjih petnaest utakmica nije dao pobjednika. Kod domaćih osjetio se izostanak lucidnog veznjaka Brlenića i lijevog beka Martinovića.

U prvom dijelu dominirali su gosti iz Dunjkovec-Pretetinca.Već u prvoj minuti Treska je uputio udarac prema golu Nedelišća, a u 9. minuti promašuje Japanac u redovima Međimurca Kai. Dobru igru gosti su okrunili pogotkom  u 17. minuti kada se Yokoyama našao sam pred vratarom Kocijanom i poentirao za 0:1.

Nakon toga šanse se izmjenjuju na obje strane, da bi Treska nakon ubačaja glavom zakucao loptu u mrežu Kocijana i u 40. minuti povećao vodstvo na 0:2.

Ipak domaćin se brzo vraća u igru kada u 43.minuti nakon ubačaja iz kornera pogodak glavom postiže Panić za 1:2.

U drugom dijelu igrači Nedelišća bili su borbeniji i poduzetniji i u 67. minuti dolaze do izjednačenja. Vratar gostiju u šesnaestercu ruši Međumurca, a iz kaznenog udarca precizan je Panić koji postiže svoj drugi gol.

Ubrzo poslije toga i drugi jedanaesterac na utakmici, kada Vibovec povlači Yokoyamu u kaznenom prostoru, a u 69. minuti sigurno ga s bijele točke realizira Treska za 2:3.

Sve do kraja susreta prilike se izmjenjuju, a najveću u 89. minuti promašuje Panić koji se našao sam pred vratima Bulića. Ipak u dramatičnoj utakmici, u 2. minuti sudačke nadoknade Nedelišće je izjednačilo. Iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca Panić prebacuje zid i pogađa stativu, lopta dolazi do Špicara koji je posprema u mrežu za konačnih 3:3.

Sve u svemu zanimljiva i neizvjesna utakmica  u kojoj su gledatelji vidjeli šest golova i puno promašenih prilika,derbi koji je završio podjelom bodova

(Miljenko Dovečer, foto: Tin Tomanić)