BLIJEDO IZDANJE RUDARA U KOTORIBI I ZASLUŽEN PORAZ

GRANIČAR: Jambres , Mikulan ,Horvat , Trojko , Latin , Nađ , Heterlendi ( od 75. Ignac) ,Lončar , Kos , Matotek ( od 89.Rebrek) ,Andrlon ,pričuve : Lehki ,Ignac ,Tilošanec,Poljanec , Rebrek trener : Robert Čižmešija

RUDAR: R.Rajf , Levačić (od 85.Knežević) , Šardi , A.Novak ( od 55. Vuri) , Šprajc ,Vurušić , F.Novak , Podgorelec ( od.25 Čalopa) , N.Šoltić ,Berdin, M.Šoltić ,

pričuve: Pavlović ,Vuri ,Knežević , Balaž ; Čalopa ,Radiković  trener: Goran Vincetić

strijelci : 1 : 0 42.min. V.Kos  2 : 0 86.min. AG Šprajc

suci: Ž.Turk /Zebanec/ ,T.Čurila /Čakovec/ , Ž.Novak /Prelog/ delegat: I.Kušen /Ivanec/

 

gedatelja: 200

   GRANIČAR /K/ – RUDAR  2 : 0 (1:0)

                                                   

Razočarenje su priredili igrači Rudara svojim navijačima na gostovanju u Kotoribi. Znalo se da već po tradiciji dosta teško Rudar odnosi bodove iz Kotoribe. To se ostvarilo i ovoga puta . Igrači Rudara kao da su jednostavno odlučili da će ovaj puta bodove osvojiti domaćin i tako su se ponašali i tijekom cijele utakmice. Nije se od početka utakmice činilo da će domaćin tako lako doći do bodova.

Od početka Rudar je imao inicijativu i tada je u 7.min utakmice Vurušić imao šansu da dovede Rudar u vodstvo i to je bilo sve što se njihovog napadačkog dijela igre tiče u prvom poluvremenu. Ni domaćini nisu imali nešto više prilika, ali su bili žustriji, čvršći u startovima i sa puno više želje za  pobjedom. U 42. minuti su i zato nagrađeni kada nakon jedne dugačke dubinske lopte Vilim Kos vrlo spretno i znalački smješta loptu u mrežu iza nemoćnog Roberta Rajfa.  Tim rezultatom od 1 : 0 otišlo se na odmor.

Očekivali su navijači Rudara preokret u drugom poluvremenu no nažalost nisu ga dočekali . Imao je u tom periodu Rudar dvije izgledne prilike  Vurušića i M.Šoltića , ali su one ostale bez realizacije.  Neoprezno i smušeno je na momente djelovala Rudarova obrana , a to je domaćin koristio i opasno ugrožavao gol R.Rajfa koji se u tom periodu istaknuo sa nekoliko odličnih intervencija.

U 82.minuti domaćin izvodi brzu akciju po lijevoj strani , a centaršut Šprajc posprema u vlastitu mrežu i domaćinu donosi konačnu pobjedu od 2 : 0.

Ovim porazom Rudar je i dalje ostao na drugoj poziciji sa sedam bodova zaostatka iza lidera Nedelišća , a bila je lijepa prilika približiti im se samo na četiri boda.

No bilo kako bilo treba čim prije zaboraviti ovaj poraz i okrenuti se najvećem derbiju ovog dijela Međimurja  koji se igra ove subote na igralištu Šuderka , a to je utakmica sa Poletom iz Svetog Martina na Muri starim sportskim rivalima i prijateljima. Vjerujemo da će to biti praznik nogometa našeg kraja pa se zato već svi polako pripremajte za ovaj derbi.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (20)

unnamed (16)

unnamed (17)

unnamed (21)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (9)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed

unnamed (19)