BK MURA AVANTURA U TRI GODINE OD DJEČJEG KAMPA DO EKIPNOG POBJEDNIKA NAJPRESTIŽNIJE UTRKE U HRVATSKOJ

         Biciklistički klub Mura Avantura po prvi puta u povijesti odnio ekipnu pobjedu na utrci Kupa Hrvatske. Bilo je to na 21. XCO utrci u Samoboru u Hrvatskoj koja je održana u nedjelju 15.06.2014. godine, a bodovala se za hrvatski, slovenski te svjetski kup međunarodne kategorije UCI C1.  Od svih 10 utrka za kup Hrvatske  upravo utrka u Samoboru se  smatra kao najteže, najljepše i najprestižnije  XCO natjecanje u Hrvatskoj ali i široj okolici. (Organizator BBK ŠIŠMIŠ dobitnik je godišnje nagrade HBS-a  za najbolje organiziranu utrku u 2013. godini). Trener biciklističkog kluba Branimir Štimec, prof.  potajno se nadao da može ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je u ukupnom poretku osvojeno treće mjesto. Prošlogodišnji uspjeh nadmašen je zahvaljujući izvrsnoj vožnji polaznika iz Škole biciklizma Mure Avanture.

Matija Trstenjak u kategoriji U13 zauzeo je 1. mjesto u konkurenciji hrvatskih vozača dok je ukupno bio 7. Timotej Kocen bio je apsolutno najbolji u kategoriji U14, te je pobijedio u međunarodnoj ali i domaćoj konkurenciji. Stjepan Hunjak je u istoj kategoriji do 14 godina za Kup Hrvatske zauzeo odlično 3. mjesto odnosno u ukupnom poretku bio je četvrtoplasiran. Antonio Mišić u jakoj međunarodnoj konkurenciji kadeta bio je ukupno 13. ali je u Kupu Hrvatske osvojio 6. Mjesto. Također odličan nastup odradila je Ida Trstenjak koja je u kategoriji djevojčica U14 godina zauzela ukupno 5. mjesto. Osim uspjeha najmlađih, doprinos ostvarivanju ukupne ekipne pobjede dao je Ivan Ružman koji je pobijedio u kategoriji sport Kupa Hrvatske, dok je u međunarodnoj konkurenciji utrku završio na drugom mjestu. Bila je to Ivanova prva ovogodišnja pobjeda u Kupu Hrvatske. Od članova Mura Avanture u Samoboru je nastupio i Alen Novak koji je nakraju zauzeo 20. Mjesto ukupno i 9. mjesto u Kupu, kategorije sport.

Kada su se svi bodovi zbrojili BK Mura Avantura je ekipno zauzela pobjedničko mjesto na najprestižnijoj utrci u Hrvatskoj ispred BGK Tuškanac iz Zagreba te BBK Orlov Krug iz Vodica. Ovi pobjednički rezultati plod su sustavnog i kvalitetnog rada s djecom koja su svoje prve biciklističke korake napravila upravo na biciklističkom kampu prije tri godine. Ovogodišnji, četvrti po redu Dječji ljetni biciklistički kamp započinje 30.06. i traje do 11.07.2014. godine na terenima Toplicama Sveti Martin. Ovim putem pozivamo svu djecu koja se žele upoznati s biciklizmom, naučiti voziti bicikl, upoznati nove prijatelje te se nakon kampa pridružiti natjecateljskom timu da se prijave na

  WWW.BK-MURAAVANTURA.COM  WWW.FACEBOOK.COM/MURAAVANTURA.

 

                                                                                      (Tekst: B. Štimec)