BK MURA AVANTURA TREĆI KLUB U HRVATSKOJ

Nakon Premanture, Vodica, Pakraca, Samobora, Požege, Svetog Martina na Muri i Karlovca, u nedjelju 31. kolovoza je u istarskom Grožnjanu vožena finalna utrka za XCO kup Hrvatske na kojoj su natjecatelji iz biciklističkog kluba Mura Avantura iz Svetog Martina na Muri  potvrdili odlične rezultate tijekom cijele sezone.

Posljednja utrka uvijek ima poseban draž jer u njoj samo jedna neželjena situacija (probušena guma, kvar ili pad s bicikla… ) ili odlična vožnja može značajno utjecati na konačan plasman biciklista. Odličnom psihološko-taktičkom pripremom za takve situacije biciklisti Mure Avanture finalnu utrku upravo su odvozili na takav način. U ukupnom poretku u kategoriji do 13 godina Matija Trstenjak postao je pobjednik Kupa Hrvatske, dok je Lovro Posel zauzeo odlično  treće mjesto. U kategoriji do 14 godina Timotej Kocen je čime je  ponovio prošlogodišnji uspjeh, te ponovno postao pobjednik Kupa Hrvatske!

U istoj kategoriji Stjepan Hunjak je završio kao drugoplasirani. U kategoriji do 15 godina odličnom vožnjom u posljednjoj utrci Nikola Vinko zauzeo je odlično drugo, a Eric Taradi peto mjesto. Ida Trstenjak je u kategoriji djevojčica do 14 godina zauzela je četvrto mjesto, kao i Antonio Mišić u kategoriji kadet. Veliko iznenađenje za klub priredio je Ivan Ružman koji je sezonu u Kupu Hrvatske završio kao pobjednik u kategoriji Sport, dok je Alen Novak u istoj kategoriji završio na šestom mjestu. Nadalje, Monika Ludaš je u ženskoj kategoriji Elite završila je na trećem mjestu, dok su u muškom elitu Ilija Fabić  i Velimir Čonkaš sezonu okončali na 15. i 16. mjestu. U ukupnom poretku od 29 klubova biciklistički klub Mura Avantura ponovio je prošlogodišnji uspjeh te se ponovno plasirao na odlično treće mjesto.

Natjecateljska sezona 2014. tako je na samom kraju. Najmlađe članove Mure Avanture sredinom rujna još očekuje nacionalno prvenstvo na pisti koje se vozi u Zagrebu, čime i službeno završava veoma uspješna natjecateljska sezona.

 

                                             (Tekst : B. Štimec, Foto: P. Trstenjak)