BK MURA AVANTURA ODRŽAVA SKUPŠTINU, A NJIHOV TRENER IZLAGAO NA MEĐUNARODNOJ ZNANSTVENOJ KONFERENCIJI

Na temelju članka 19. i 20. Statuta BK „Mura Avantura“

 

sazivam redovnu godišnju Skupštinu Udruge,

koja će se održati u petak 07. ožujka 2014. g. s početkom u 20,00 sati u kongresnoj dvorani Općine u Sv. Martinu na Muri, Trg Sv. Martina 7 (iznad pošte),  te za sjednicu predlažem sljedeći

DNEVNI RED

  1. Otvaranje Skupštine, biranje radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika,
  2. Predlaganje i usvajanje dnevnog reda redovne godišnje Skupštine,
  3. Izvješće o aktivnostima i radu kluba u 2013. godini,
  4. Izvješće o radu Škole biciklizma ,
  5. Financijsko izvješće za 2013. godinu,
  6. Izvješće Nadzornog odbora,
  7. Odluka o prihvaćanju izvješća,
  8. Predlaganje i donošenje Plana rada za 2014. godinu,
  9. Predlaganje i donošenje Financijskog plana za 2014. godinu,
  10. Ostala pitanja, prijedlozi i informacije.

 

Molim Vas da se sjednici Skupštine odazovete, te djelatno sudjelujete u njezinom radu.

Napomena: Na skupštini možete izvršiti obvezu uplate članarine. Zainteresirani mogu  izvršiti probu i narudžbu klupskih trenirki.

Sportski pozdrav!

 

U Sv. Martinu na Muri,  08.02. 2013.g.   Predsjednik Željko Rob

      Trener BK Mure Avanture izlagao na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji

Profesor Branimir Štimec, ujedno i trener biciklističkog kluba Mura Avantura iz Svetog Martina na Muri je 21. veljače ove godine bio jedan od predavača-izlagača na 12.-toj međunarodnoj konferenciji pod nazivom: Kondicijska priprema sportaša, koja se održavala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu u organizacijom Udruge kondicijskih trenera Hrvatske. Ovo je dosad bila najveća sportska znanstvena konferencija u srednjoj i istočnoj Europi, na kojoj se predstavilo ukupno 500 autora i koautora s više od 100 publiciranih znanstvenih članaka.  Štimec je izlagao svoj znanstveno stručni članak pod naslovom: Predviđanje rezultata iz biciklizma na UCI-C2 MTB XCO utrci za hrvatske vozače. Sam članak je izazvao veliko zanimanje kod međunarodnih i domaćih  kondicijskih trenera, što je dokazala i poduža diskusija nakon same prezentacije i mnoštvo postavljenih pitanja. Vrijednost ovog stručnog članka za biciklistički klub Mura Avantura jest u tome što je kroz znanstveni pristup obrađena tema upravo biciklističke utrke koja se održavala u Svetom Martinu na Muri u kolovozu 2013. godine. Bila je to međunarodna utrka C2 kategorije koja se bodovala za olimpijski ciklus UCI-C2 XCO. Podaci koji su obrađeni i prezentirani u znanstvenom članku ubuduće će koristiti biciklističkim trenerima, sportašima i rekreativcima koji se žele ozbiljno ali i rekreativno baviti biciklizmom. Osim navedene utrke, u članku su prezentirana i dva interesantna terenska testa:  prvi je prostorno vezan za Međimurje, odnosno radi se o testiranju vožnje kroz valoviti uspon u dužini 10 kilometara na relaciji Macinec – Urban, dok se drugi test odnosi na 4000 metara individualnog kronometra voženog na biciklističkoj pisti u Zagrebu. Također su korišteni i laboratorijski testovi u izradi stručnog rada, odnosno vršen je  maksimalni primitak kisika (VO2max ml/kg/min) i maksimalni wati (Wmax)  kao mjere koje se mogu komparirati sa svjetskom literaturom. Ovo izlaganje trenera biciklističkog kluba Mura Avantura svakako je iskorak u suvremenom pogledu na trenažni proces, koje nudi mogućnosti kontroliranog stvaranja i predviđanja sportskih rezultata. Upravo, Škola biciklizma Mure Avanture svoj program temelji na ovakvom znanstvenom pristupu u radu, te angažmanom stručnog trenera nastoji stvoriti vrhunski sportski rezultat.

Završen zimski period priprema

Kroz analizu prošle sezone došlo se do zaključka da samo kvalitetnim pripremama u zimskom dijelu sezone možemo očekivati kvalitetne rezultate i u nadolazećem razdoblju. Uz iznimnu potporu roditelja, članova kluba te Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta  krenulo se u pripremu za novu natjecateljsku godinu. Nakon    izvršenog planiranja trenažnog procesa u klubu, pristupilo se aktivnoj provedbi treninga i program škole biciklizma. Treninzi su se odvijali do 5 puta tjedno, i to 2 puta na bazenu i 2 puta u dvorani te svaki drugi tjedan vanjska aktivnosti ili pješačenje na Ivanščicu. Tako je kroz četveromjesečni zimski period ukupno odrađeno 30  treninga na bazenu i 30 treninga u dvorani, te 4 planinarenja na Ivanščicu, 5 specifičnih ciklokros treninga, 1 testiranja na Macinec – Urban, 3 ciklokros utrke (Miklavec, 2 x Sveta Nedelja). Svakako treba uputiti zahvalu našem sponzoru Toplicama Sveti Martin koji nam je omogućio korištenje sportske dvorane. Broj dolazaka članova na treninge od 94,08 % govori da je realizirano sve što je planom i programom bilo i  planirano. Svi polaznici su pokazivali izuzetnu želju za treniranjem i dolazila s voljom na treninge. Uz veliko zalaganje roditelja djece koji su pratili gotovo svaki trening. Ovako velik postotak dolazaka i upornost u treniranju jedan je od prvih faktora uspjeh u sportu.

Poziv dječacima i djevojčicama da se uključe u Školu biciklizma 

Stoga, pozivamo sve dječake i djevojčice koje zanima biciklizam i željeli bi usavršiti tehniku vožnje bicikla da nam se pridruže u Školi biciklizma. Pogotovo u narednom periodu kada treninzi sele iz dvorane na otvoreno. Više informacija možete dobiti na brojeve mobitela 091526819 i 0917884816, kao i na redovitoj godišnjoj Skupštini kluba koja će se održati ovog petka, 07. Ožujka, u Kongresnoj dvorani Općine u Svetom Martinu na Muri s početkom u 20:00 sati.