Billie Jean King Cup: Hrvatska u grupi s Estonijom i Sjevernom Makedonijom

Turnir Druge skupine Billie Jean King Cupa počet će u ponedjeljak u Vilniusu, a naše će tenisačice prvi susret odigrati dan potom

 Hrvatske tenisačice saznale su tko će im biti suparnice u prvom dijelu natjecanja na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa, koji će se idućeg tjedna održati u Vilniusu u Litvi. Igrat će u grupi A, zajedno s Estonijom i Sjevernom Makedonijom.

Prvog dana, u ponedjeljak, na igralište će Estonke i Makedonke, a naš sastav će prvi susret odigrati u utorak s poraženim iz tog okršaja. Samo prvo mjesto u grupi donosi nastavak borbe za viši rang, zajedno s pobjedničkim sastavima grupe B (Litva, Bosna i Hercegovina, Izrael i Maroko) i grupe C (Egipat, Gruzija, Kosovo, Malta). Naime, pobjednici tih triju grupa oformit će novu, odakle će se dvije najbolje reprezentacije plasirati u Prvu skupinu.

Za turnir u Vilniusu prijavljene su Donna Vekić, Petra Martić, Antonia Ružić, Lea Bošković i Iva Primorac. Najbolje rangirana Estonka je Kaia Kanepi (svojedobno 15. igračica svijeta, trenutno 226.), a najbolje rangirana Makedonka je Lina Đorčeska (trenutno 225., najbolji plasman 170. mjesto).

Hrvatski teniski savez