Bilie Jean King Cup: Hrvatska krenula pobjedom nad Estonijom

Turnir Druge skupine Billie Jean King Cupa u Vilniusu naše su tenisačice započele svladavši Estoniju 3:0

 

Hrvatske tenisačice pobjedom su započele nastup na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa u Vilniusu, i to maksimalnim rezultatom. Svladale su Estoniju 3:0 i tako napravile prvi korak prema prolasku u viši rang.

Lea Bošković donijela je prvi bod, svladavši Elenu Malyginu 6:2, 6:3. Iako je već u prvom gemu izgubila servis velikih dvojbi o pobjednici nije bilo. Nakon toga Antonia Ružić donijela je odlučujući bod, tako što je sa 6:4, 7:6 (2) bila bolja od Kaie Kanepi. Protiv nekad 15. tenisačice svijeta Ružić je odigrala odličan meč. Jedini break u prvom setu napravila je za 6:4, a u drugoj dionici je najprije povela 3:1, te potom kod 5:4 imala meč loptu na servis suparnice. Kanepi se izvukla, potom napravila break i servirala za set, no Ružić je uzvratila te potpuno dominirala u tie breaku.

U meču parova Iva Primorac i Antonia Ružić su sa 6:2, 4:6, 10:4 bile bolje od Ingrid Neel i Mailen Nuudi, pa je konačni rezultat 3:0.

U srijedu će naša reprezentacija igrati protiv Sjeverne Makedonije u odlučujućem susretu za prvo mjesto u grupi A – pobjednik će ostati u borbi za plasman u Prvu skupinu. Naime, samo prvo mjesto u grupi donosi nastavak borbe za viši rang, zajedno s pobjedničkim sastavima grupe B (Litva, Bosna i Hercegovina, Izrael i Maroko) i grupe C (Egipat, Gruzija, Kosovo, Malta). Pobjednici tih triju grupa oformit će novu, odakle će se dvije najbolje reprezentacije plasirati u Prvu skupinu.

Hrvatski teniski savez