Bez pobjednika u prvoj finalnoj utakmici Kupa NSM-a za juniore između NŠ Rudar i NŠ Međimurje-Čakovec

Neriješenim rezultatom 1:1 završila je prva finalna utakmica Kupa NSM-a za juniore, između NŠ Rudara i NŠ Međimurje-Čakovec u Murskom Središću. Pred oko  200 gledatelja mladi igrači obiju ekipa pružili su nam utakmicu svakako dostojnu  finala jednog tako eminentnog natjecanja.

U samu utakmicu Rudar je bolje ušao te je u 4. minuti, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca od strane Andija Hatleka, kapetan Karlo Pintarić na drugoj stativi mirno smjestio loptu iza leđa gostujućeg vratara Bratuše te doveo Rudar u vodstvo od 1:0.

Treba reći da su gosti iz Čakovca  u tom periodu dva puta dalekometnim udarcima Jana Šimunića  pogodili gredu domaćega vratara Patrika Kovača.

No i Rudar je imao svoju prigodu za povećanje vodstva na 2:0, kada David Novak ne koristi prigodu izbijajući sam  pred vratara Edvina Bratuše.

I tada u 25. minuti dolazi do vjerojatno trenutka, koji je usmjerio daljnji tijek utakmice. Gosti rade odličan prodor po desnoj strani, a na ubačaj pred vrata Rudara, Soni Matoša nespretno reagira i igra rukom te zarađuje zasluženi crveni karton.

Jan Šimunić bio je siguran realizator kaznenog udarca za poravnanje na 1:1.

Od tada pa do kraja utakmice gosti imaju veći posjed lopte i dominaciju na samom terenu no bez nekih izrazitih prigoda jer su njihovi udarci završavaju pored ili iznad vratiju, a one preostale sigurno je ukrotio domaći vratar Patrik Kovač. Rudar se u drugom dijelu uglavnom ograničio na obranu svog gola, s obzirom na igrača manje, te preko hitronogog Filipa Đurana pokušao opasnije ugroziti gol Međimurje–Čakovca. Veliko priznanje treba odati igračima Rudara koji su zaista velikom borbenošću i trudom u takvoj situaciji uspjeli održati za njih još uvijek aktivni rezultat 1:1, pred uzvrat u Čakovcu koji se igra  idući petak 08. lipnja 2018. Na SRC Mladost u Čakovcu također u 20,00 sati. Sudačka trojka solidno je odradila svoj zadatak uz neke manje pogreške koje u konačnici nisu utjecale na rezultat.

Pohvalimo i obje ekipe na fer i sportskom ponašanju, kao i mnogobrojne gledatelje koji su prisustvovali ovoj priredbi. Spomenimo i zajedničko druženje uz pizze i osvježavajuća pića samih igrača nakon utakmice.

Kako ipak ne bi sve bilo tako lijepo i idilično pobrinuo se sam nositelj ovog natjecanja NSM – a, koji nije našao shodno da na takvu jednu važnu utakmicu pošalje svog službenog predstavnika. A da ih ima na savezu, ima ih. Imamo predsjednika saveza,  njegovog  zamjenika, čak dva profesionalna tajnika, instruktora za mlađe kategorije, članove  IO NSM itd da ne nabrajamo dalje, ali što kad baš nitko od njih nije smatrao važno da je nekome od njih kao službenoj osobi bilo mjesto na takvom događaju, a inače su im puna usta NŠ, rada s mladima itd. Nekorektno, neodgovorno i krajnje, krajnje neprofesionalno. Vjerojatno  će ih u Čakovcu biti pune tribine, a u Mursko Središće se valjda mora doći avionom, pa ako postoji strah od letenja, onda imaju opravdanje. Jedino što im koliko, toliko može oprati obraz je da se barem ispričaju domaćinima za takav podcjenjivački odnos.

Finale nogometnog Kupa NSM, 1. utakmica, M.Središće, igralište Šuderka, 30. 05. 2018. god.

Suci: Dario Velđi, Josip Sokač, Boris Jakovljev

Strijelci: 1:0 4′ Pintarić, 1:1 26′ Šimunić (KU)

Gledatelja: 200

NŠ RUDAR: Kovač, L. Zadravec ( 7′ Matić), Murković, Matoša, Al. Hatlek, Nedeljkop (61′ Vinko), Pintarić (83′ D. Zadravec), An. Hatlek, Đuran (89′ Antolović), Novak, Tkalec (46′ Cerovec) pričuve: Matić, Mesarić, Vinko, Petković,Cerovec, Antolović, D. Zadravec, trener: Dražen Škvorc

NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC: Bratuša, Kolenić (46′ Novak), Hranilović, Farkaš, Šimunić, Zrna, Rališ, Bacinge r(82’Gašparić), Dežđek (46’Pintar), Patafta, Horvat pričuve: Hatlek, Fijačko, Novak, Gašparić, Pintar, Šupljika, Golubić, trener: Nenad Bujanić

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)