BEZ OBZIRA NA PORAZE SOKOL JE NA DOBROM PUTU

Čitajući ovaj naslov neki će pomisliti da je u najmanju ruku kontradiktoran jer kako poraz može biti dobar put? No oni koji su upućeni u situaciju u kojoj se nalazi NK Sokol iz Vratišinca znaju sljedeće:

Nakon administrativnog ispadanja iz 1. međimurske lige ekipa se pripremala za takmičenje u nižem rangu i šansa je pružena golobradim mladićima, još juniorima koji sačinjavaju polovicu momčadi. Tako su i na jučerašnjoj utakmici dvojica igrača, 16-godišnji Vincek i Moharić igrali sa specijalnim liječničkim pregledom.

Nakon što su tik pred početak prvenstva obaviješteni da mogu birati u kojoj ligi će igrati, rukovodstvo kluba i igrači odlučili su se za 1. međimursku ligu iako su bili svjesni da je to puno teži izbor. Upravo zbog toga klupska politika usmjerena je na stvaranje momčadi koja bi se trebala oblikovati i stasati u srazu s puno jačim i iskusnijim protivnicima. Realna današnja situacija je zato takva da čuda ne treba očekivati kao ni uspjeh preko noći, nego strpljivim radom nastojati napredovati pa će onda doći i bolji rezultati.

Zato smatramo da se NK Sokol nalazi na dobrom putu i da će uz nesumnjivo dobar i stručan rad trenera Borisa Radikovića ova ispravna politika dati u budućnosti dobre rezultate. Ukoliko se ne izgori u želji da oni dođu odmah, što je dokazano bilo pogubno za svaki klub, ovi će mladi Sokoli, ako ostanu u istom jatu, za par sezona voditi glavnu riječ u 1. međimurskoj ligi.

A sada se vraćamo jučerašnjoj utakmici 4. kola u kojoj je Sokol bio domaćin Dinamu iz Palovca i koju je izgubio s 0:2. Bio je to susret s izrazito malo prilika za postizanje zgoditaka od kojih Sokol svoju jedinu polušansu nije iskoristio. U njoj se našao Munđar primivši loptu u protivničkom šesnaestercu i kada je mogao neometano pucati odlučio se na dodavanje s kojim nije došlo do realizacije. Da je Sokol poveo možda bi i utakmica imala drugačiji tijek i završetak.

S druge strane Dinamo je svoje dvije šanse pretvorio u pogotke i tako pokupio bodove u Vratišincu. Prvi gol postigli su nakon svojevrsnog ping-ponga u kojem su trojica igrača pucala na gol, sve je to odbijanjem lopte obranio vratar Sokola Posavec, no četvrti pokušaj Nađa završio je iza njegovih leđa loptom u mreži. Drugi gol pao je iz prekida kada je Kocijan, iako okružen dvojicom sokola, uspio glavom poentirati i tako osigurati pobjedu svojoj momčadi.

Kažimo i to da je domaćin bio hendikepiran ranom ozljedom Dunjka koji je igru morao napustiti u 25. minuti, pa je Radiković bio prisiljen u obranu povući napadača Munđara. Sama utakmica bila je ravnopravna s približno jednakim posjedom lopte, igra se pretežno odvijala između dva šesnaesterca, a Dinamo je ipak pokazao malo veću inicijativu. U sljedećem kolu Sokol gostuje kod ekipe Slobode u Mihovljanu koja također nije dobro startala pa na svom kontu ima samo jedan bod.

Sastavi ekipa:

NK Sokol: Posavec, Mikolaj M., Kramar, Puh, Tarandek, Horvat N.,  Mikolaj L., Dunjko, Munđar, Hertarić, Korpar (Moharić, Vincek, Božić, Leško,Horvat F., Podvezanec)

Kapetn: Puh Saša

Trener: Boris Radiković

NK Dinamo Palovec: Jalšovec, Jančec, Janković, Špilek, Nađ, Vrbanec, Klekar, Šmit, Križaić, Kocian, Horvat (Cirkvenčić, Štampar, Škvorc, Debelec, Švenda)

Kapetan: Jančec Filip

Trener: Hamunajec Ivan

Strijelci: 0-1 Nađ 7. min, 0-2 Kocijan 62. min.

Suci: Juras Bojan, Šupljika Davor, Sukanec Dražen, delegat Krhač Petar

(rt, foto Tin Tomanić)

gg

IMG_0857

IMG_0861

IMG_0863

IMG_0866

IMG_0868

IMG_0870

IMG_0872

IMG_0874

IMG_0876

IMG_0896

IMG_0903

IMG_0917

IMG_0918

IMG_0877

IMG_0882

IMG_0878