BENJAMIN PODKRAJAC OSVAJAČ TOP-12 HRVATSKE

Da škola i sport uz mnogo zalaganja , volje i želje mogu zajedno lijep nam je primjer mladog Benjamina Podkrajca svestarnog sportaša , ali prije svega odličnog stolnotenisača koji se  polako uz veliko zalaganje popeo na sam vrh hrvatskog stolnog tenisa u svojoj kategoriji kadeta uz jako veliku šansu da i te rezultate nastavi u višim kategorijama sve do seniora.

Da bi se  malo više upoznali sa rezultatima i radom ovog mladog stolnotenisača rođenog 29.12.1999. godine sa prebivalištem u Selnici, inače sinom poznatih naših ugostitelja Dijane i Nenada Podkrajac potrebno je pogledati u same početke njegovog igranja stolnog tenisa.

Igrati je počeo 2006. godine u STK Šenkovec te odmah bio i najmlađi sudionik međunarodnog turnira u Zagrebu pod nazivom Zagi ping. Od tada je započeo osvajati mnoge turnire , a posebno treba istaknuti 2009.godinu kada je od deset turnira osvojio devet. Najvažniji u tom segmentu su svakako turniri : Matija Gredić Osijek , Anton Tova Stipančić Zagreb ,Mirko Abramović Zagreb , Saša Par Zagreb , Đuro Dubenik Dugo Selo . Te godine dolazi neugodna ozljeda koljena te odmak od celuloidne loptice na godinu dana. Nakon operacije koljena samo upornim radom Beni se polako vraća stolom tenisu.

2011 godine ponovno osvaja turnir Saša Par i Opatiju , a 2012 godine postaje trostruki državni prvak kao mlađi kadet pojedinačno , ekipno i u parovima i tako postao prvi u povijesti međimurskog stolnog tenisa kojem je to uspjelo.

Od tada je nanizao mnogo uspjeha , a zadnji veći mu je prvak Hrvatske ekipno 2014 godine,prvak Hrvatske u parovima 2014. i treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Treba istaći da je sve te naslove osvajao već kao kadet. Kako veli, njemu je svakako najdraži rezultat prvo mjesto TOP 12 u Osijeku 03.05.2014.Sve te rezultate Benjamin je postigao igravši za  STK “Željezničar” iz Varaždina dok je 1. hrvatsku ligu igrao za STK Šenkovec.

01.01.2014.godine trener Benjamina postaje Robi Mikac iz STK “Mihovljan” koji ima zaista velike zasluge za postizanje ovako dobrih rezultata u 2014 godini. Druga velika strast mladog sportaša je nogomet gdje svoje nogometno umijeće prikazuje u NK ” Rudaru” čiji član. Zbog velikih obaveza prema stolnom tenisu jer igra kao kadet,junior te kao igrač Prve hrvatske lige , međimurskih liga Benjamin žali što više vremena ne može posvetiti treninzima nogometa, a prema riječima nogomatnih trenera Rudara i tu pokazuje izuzetan talent.

No kako njegova želja ne bi ostala neispunjena za to se brine njegov osmogodišnji brat Niko koji se posveti nogometu i takđer trenira u Školi nogometa Rudar.

Za kraj zaželimo mladom Benjaminu puno uspjeha u sportu kojeg toliko voli uz želju i nadu da nam jednog dana u naš kraj donese i naslov državnog prvaka.

                                                                                                                                                                                            (Z. Rihtarec)