Barakude u završnici turnira s Francuzima

Hrvatsku je drugog dana turnira u bazenu dočekao domaćin, odnosno reprezentacija Mađarske koja je upisala pobjedu rezultatom 13:11 (3:2, 4:6, 1:1, 5:2). Mađari su poveli u posljednjih 15 sekundi utakmice gdje je obranom Benićevog udarca, mađarski golman pogodio prazan hrvatski gol čime je upisan konačan rezultat utakmice.

– Za vrijeme trajanja cijele utakmice imali smo prednost, a pri kraju treće četvrtine čak i plus dva razlike, no na kraju ipak kao i protiv Crne Gore izgubili utakmicu. Ovo nije bitan turnir, ali u sportu uvijek želiš pobijediti. No za nas je najbitnija veljača kada odlazimo na turnir u Rotterdam gdje nas očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre. Tamo moramo biti puno kvalitetniji, što smatram da ćemo i biti. Sada nas očekuje zgusnuti raspored utakmica u domaćem prvenstvu, Regionalna liga i Finale kupa, što nam ostavlja jako malo vremena u pripremi za Rotterdam. Ali potrebno je svaki dan, svaku minutu iskoristiti kako bi na zajedničkim pripremama bili na najvišem nivou. To je naš posljednji vlak za Olimpijske igre. A hrvatski vaterpolo mora biti na Olimpijskim igrama. – rekao je Sandro Sukno, pomoćni trener reprezentacije.

Među igračima po dva zgoditka na utakmici upisali su Bukić, Fatović, Joković i Bušlje, dok su jedan zabilježili Dobud, Burić i Benić.

– Ova utakmica nije imala neku posebnu rezultatsku važnost no sigurno da smo željeli pobijediti. Napravili smo dosta pogrešaka koje trebamo ispraviti. No imali smo i dobrih poteza. Ali kada izgubiš, gledaju se samo pogreške. Sutrašnjim mečom s  Francuskom pokušati ćemo upisati pobjedu i tako se oprostiti s turnira. Na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Rotterdamu planiramo biti najbolji mogući kako bi osigurali jednu od tri vize za Tokio. Nadam se da ćemo uspjeti. Smatram da smo izvukli pouku iz ovih utakmica i da ćemo kada će biti potrebno opet biti na nivou.  –  zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Hrvatska sutra igra s Francuskom u 14:45 s izravnim tv prijenosom na Planet sport 1 programu.

Ivana Janković, Hrvatski vaterpolski savez