ANTON SRŠA – BOYS: SA RUDAROM NAPADAM VRH TABLICE ! (tekst i foto Zlatko Rihtarec)

Dragi prijatelji nogometa  i nogometnog kluba Rudar kako bi vas što bolje i točnije izvijestili o radu u samom klubu i ekipi potrudili smo se porazgovarali sa trenerom  ekipe  gosp. Srša Antonom – Boysom. kojeg svi znamo kao dugogodišnjeg igrača Rudara ,a isto tako i  viših ligaša kao što su bili MTČ Čakovec ,Varteks Varaždin i Maribor.

Gospodine Srša kako, kada i sa kojim kadrom ste započeli pripreme za 3. HNL ligu sjever?

 

Pripreme smo započeli 12.07.3013.  god. praktički bez odmora jer smo morali odraditi kvalifikacije za ulazak u 3.HNL sjever. Znate već da smo tu bili uspješni te smo pobjedom u gostima od 1:3 te neriješenim rezultatom kod kuće 3:3 izbacili ekipu Plitvice iz Gojanca, te se plasirali u viši rang,

Same pripreme za 3.ligu trajale su 5 tjedana gdje smo naporno i teško trenirali 4 puta  tjedno  te u tom periodu odigrali nekoliko prijateljskih utakmica .U isto vrijeme imali smo i obavezu takmičenja u Kupu koju smo za sada vrlo dobro odradili te se plasirali u osminu Kupa NSM.

 

Sa kakvim kadrom igrača raspolažete i jeste li zadovoljni  njime ?

 

Mogu reći da za sada raspolažemo sa širokim fondom igrača koji su vrlo motivirani i željni dokazivanja u 3.HNL-sjever isto kao i ja na klupi (htio bih samo reći za sve koji ne znaju ili ne žele  znati da posjedujem nacionalnu A licencu koja mi bez problema dopušta vođenje ekipe u 3.HNL ligi).

Bez obzira što smo novajlije u toj ligi ,znamo da će nam biti teško, jer sve ekipe su vrlo kvalitetne, a mi ćemo stremiti sredini tablice i ako se pruži šansa, čim bliže samom vrhu. Zbog reorganizacije lige iduće godine, postavlja se  pitanje koje će ekipe željeti ostati u toj ligi koja će biti skupa, neatraktivna i oduzimati puno vremena te putovanja čak do Osijeka. Utakmice ćemo kao domaćini igrati subotom  i vjerujem u veliku podršku naših navijača kako kod kuće tako i u gostima.

 

Koji su to igrači kojima raspolažete ?

 

 Evo ekipe na koju računam tijekom sezone :

VRATARI :Rajf Mario,Rajf Robert,Pavlović Filip

ODBRANA: Šprajc Nino,Vuri Nino, Novak Dino, Zadravec Matija.Simun Tomica ,Vurušić Sandro,Kovačić Renato,Smolković Igor te Horvat Patrik.

VEZNI: Novak Filip,Šoltić Nikola.Županec Matija. Rožman Luka. Žganec Mario. Šoltić Marko, Maglov Mate.

NAPADAČI: Šoltić Dario,Kovačić Alen,Knežević Hrvoja, Vurušić Boris te Podgorelec  Danijel.

Iz samog spiska igrača se vidi da smo kao i svake godine tako i sada radu prve ekipe priključili nekoliko juniora. To su Pavlović Filip, Čalopa Luka, Jezernik Robi ,Kovačić Renato i na njih se u ovoj sezoni veoma ozbiljno računa.

Imamo dakle 26 igrača ,na žalost zbog zdravstvenih problema trenutačno nije u trenažnom procesu Horvat Patrik,a na jesen će nam vjerojatno biti i problem igrači koji se nalaze  na raznim studijima. Moram spomenuti da nas je uz obostrani dogovor napustio naš dugogodišnji igrač Varga Saša (vrlo dobar igrač i jako dobra i korektna osoba), a pristupili su nam Vurušić Boris te Novak Dino. Dečki su se dobro uklopili u novu sredinu i predstavljati će pojačanja za naš klub. Naša ekipa sastoji se od mladih igrača, najstariji 29,a najmlađi 16,5 godina. Bez obzira na mladost ekipe, naš moto ostaje isti, poštujemo svakog protivnika, ali  nikoga se ne bojimo. Igramo agresivni napadački nogomet i hoću reći  da se u stvari igramo nogometa.

U subotu nas čeka prva utakmica i teško gostovanje kod jednog od favorita lige u Ludbregu. Truditi ćemo se svim silama kako bi se u naše Središće vratili neporaženi na radost naših vjernih navijača i sugrađana. (iako smo hendikepirani jer nam ne igra jedan od stožernih igrača Županec Matija).

Na kraju želim se zahvaliti cijeloj upravi NK “Rudara”  na čelu sa predsjednikom Nedeljko Tomislavom, a posebno počasnom predsjedniku kluba Rajf  Zlatku  koji nam je svojim velikim uloženim trudom pružio izvanredne uvjete za trening, kao i kompletnoj ekipi  Muralista koja nas podržava i prati na svakom koraku.

Samo još napomena da smo u pripremnom periodu odigrali 8 utakmica, od toga 5 kontrolnih (jedna međunarodna) 3 kup utakmice i od toga izborili 7 pobjeda i 1 remi. Bili smo vrlo efikasni  uz gol razliku 48:8.

Strijelci :    Šoltić  D.-19

               Kovačić A,-5

               Zadravec M.-4

               Vurušić B -4 itd.

Ali pripreme su pripreme,prvenstvo je prvenstvo i nadamo se najboljem.

Gospodine Srša najljepša vam  hvala na tako iscrpnom  izvještaju. Muralist cijeloj ekipi kao i Upravi kluba,te osobno vama želi puno sreće u novom rangu takmičenja.