Andrija Balajić, trener NK “Rudar: Ove polusezone vidio se jako veliki napredak ekipe

Završen je jesenski dio natjecanja u 3. HNL Sjever. Rudar iz Murskog Središća polusezonu je završio na vrlo dobrom petom mjestu.
Pitali smo trenera „lapornika“ Andriju Balajića što misli i kako je zadovoljan rezultatima u protekloj polusezoni. Evo što nam je Andrija rekao:
“Nakon prošle dosta stresne godine u kojoj smo praktički u zadnjem kolu osigurali ostanak u 3. HNL Sjever, ove polusezone  vidio se jako veliki napredak. Bez obzira na mladu momčad koju imamo to je bilo i za očekivati jer to je jedan metodološki proces koji je u fazi stvaranja i koji traje duže vrijeme. Ne može se rezultat i igra stvoriti preko noći. Podigli smo treninge na jedan veći nivo i kroz kvalitetne pripreme igrača koji su odgovorili visokim zahtjevima nogometne igre koji su pred njih postavljeni rad je morao doći na naplatu. Imamo mlade, igrače dobrih tehničkih mogućnosti, stoga su se mogućnosti svakog pojedinog igrača odražavala se i na rezultat momčadi. To je po meni bio ključ uspjeha. A to se najbolje pokazalo odličnim igrama pogotovo doma jer u 7 utakmica nismo bili poraženi ( 5 pobjeda, 2 neriješene utakmice), dok u gostujućim utakmicama ostaje žal jer smatram da smo trebali uzeti barem 5-6 bodova vise s obzirom na igre koje smo prezentirali. U svakom slučaju jako smo zadovoljni jer imamo 100 posto bodova vise nego prošle sezone u ovo vrijeme. Pripreme za proljetni dio sezone bit će u prvoj polovici siječnja. Nadam se da će svi igrači ostati na okupu, da će odaziv na treninzima biti velik kao i do sada i da će nas zaobići ozljede. Želim se i zahvaliti upravi kluba, te našim vjernim navijačima koji su uvijek uz nas te da nas i dalje vjerno prate i maksimalno podržavaju i u dobru i u zlu. Te posebna zahvala našem oružaru Bojanu koji je praktički cijelo vrijeme s nama i koji nam pokušava omogućiti i pripremiti uvjete za igru u skladu s trenutačnim mogućnostima kojima raspolaže.”
(tekst foto: zr)