Ana Filipović, članica KK Globus Čakovec, brončana na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

U nedjelju je na zagrebačkoj Peščenici održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u karateu sa 120 natjecatelja iz 51 kluba. Sjajan rezultat u kategoriji borbi iznad 68 kg ostvarila je Ana Filipović, članica Karate kluba Globus iz Čakovca, osvojivši treće mjesto.

“Konkurencija je bila žestoka. Sve cure su iskusnije od mene jer seniorska kategorija još niti nije moja kategorija. Takav rezultat i jesam i nisam očekivala. Poklopile su se sve stvari i sretna sam zbog svoje prve seniorske medalje”, kazala je Ana nakon turnira.

Od Ane je u četvrtfinalu bolja bila aktualna europska prvakinja Nikolina Golomboš (KK TAD Rijeka), dok je u borbi za 3. mjesto svladala Ivonu Sambol (KK Hercegovina Zagreb).

Medalje su osvojile još dvije Međimurke. Maša Vidić (KK Hercegovina Zagreb) bila je srebrna, a Lucija Lesjak (KK Ipon Zagreb) osvojila je brončano odličje kao i Ana.

Na turniru je nastupio i Nikola Topličanec (KK Globus Čakovec) u kategoriji seniora do 60 kg. On je tijesnim rezultatom (1:2) zaustavljen u kvalifikacijama.

Natjecatelje je vodio trener Dejan Slukić.

Dino Bermanec