Amerikanac Ben Szuhaj pobjednik 3. utrke CK10

Gotovo šest stotina trkača na startu utrke CK10 simbolično je obilježilo prvi dan ljeta. Pobjednik treće utrke u Čakovcu bio je američki trkač iz Washington D.C. Ben Szuhaj! Iznimno brz trkač, za utrku je saznao u nedjelju u Sloveniji, sjeo na vlak, stigao u Čakovec i pomeo konkurenciju! Treću utrku CK10 je tako obilježio i treći pobjednik, iz treće države, a i sam podij je ovog puta u muškoj kategoriji sadržavao trkače iz tri države.

Rekordom staze od 30:56, tempom od 3:05, Ben Szuhaj bio je gotovo dvije minute brži od drugoplasiranog, prošlogodišnjeg pobjednika, Blaža Orešnika iz Slovenije, dok je treći bio domaći trkač Andrej Hladnik.

Za utrku sam čuo u nedjelju u Škofljol loki. Bio sam na utrci tamo i kolege iz Slovenije su pričali o Čakovcu. Stigao sam vlakom do Ormoža, našao prijevoz do Čakovca i sretan sam što sam trčao i ovdje“ rekao je Ben Szuhaj. „Ova pobjeda mi puno znači, utrka je bila odlično organizirana, atmosfera je neponovljiva, staza je jako brza i Čakovec me oduševio.“ Ben iz Čakovca ide na pobjednički odmor u Terme Sveti Martin, a već u četvrtak leti za Pariz i potom se vraća u Washington.

Šest stotina trkača na startu, veliki, masovni, zajednički početak i simbolični ulazak u ljeto su nešto što imamo jedinstveno u Hrvatskoj“ rekao je Krešo Biškup, organizator utrke. „Ovakvi događaji izdvajaju naš grad, daju mu drukčiji i jedinstven štih. 600 trkača, ljudi koji su došli s njima, navijači, ali i svi naši voloneri, policija, vatrogasci, hitna pomoć, svi oni su potpomogli realizaciji ovog predivnog događaja. U ime organizatora, ali i trkača, također bih se htjeli zahvaliti svim sponzorima, partnerima i podržavateljima ove utrke uz želju da se vidimo i 2023. godine na istom mjestu, u isto doba, na isti datum!

Apsolutni pobjednici utrke tako su Ben Szuhaj i Sara Špiranec na ČK10, a na ČK5 najbrži su bili Iris Jambrešić i Bruno Babojelić! Sve rezultate, analize i trkače možete pronaći na linku ovdje: https://my.raceresult.com/209006/results#0_E23D0A

  1. utrka CK10 održati će se 21.6.2023. godine sa startom u 21:06 u Čakovcu.

Krešimir Biškup