Alen Kontrec član Jiu Jitsu kluba Mursko Središće na svjetskom tronu, okitio se zlatom

Alen Kontrec na svjetskom tronu

U Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima trenutno se održava svjetsko prvenstvo u Jiu Jitsu, gdje je među rjetkim hrvatskim natjecateljima nastupio i naš Alen Kontrec, član MS Jiu Jitsu i ostvario rezultat kakav smo samo mogli sanjati, svjetsko zlato! Još jedan veliki, trenutno i najveći uspjeh u povijesti malog kluba iz Murskog Središća, kojim se ucrtao na svjetsku kartu ovog sporta.

Ovaj izvanredni uspjeh je kruna Alenove cijele sezone, u kojoj je ove godine bio na brojnim međunarodnim turnirima sa kojih se često vraćao okrunjen medaljoma, a ti su mu rezultati donijeli drugo mjesto u ukupnom europskom poretku sezone. Tu su bili  turniri u Ljubljani, Pragu, Beogradu, Skopju, Zagrebu i Grazu, no cilj je bio finalni turnir u Abu Dhabiju. Sam nastup na svjetskoj smotri već je velik uspjeh sam po sebi, međutim Alen je svaku borbu završio u svoju korist dominirajući nad protivnicima osvojivši prvo mjesto. Mjeseci odricanja, napornih treninga, priprema i turnira dali su najbolji mogući rezultat.

Alen i MS Jiu Jitsu dokaz su da uz puno truda i rada, klub i natjecatelji iz male sredine mogu ostvariti svjetske rezultate. Vrlo smo ponosni na ovaj uspjeh koji će i Alenu i klubu biti motivacija za daljni rad i razvoj kluba i sporta. Čestitke!

Goran David