9. UTRKA GRADA MURSKO SREDIŠĆE – TRČALI I 90- GODIŠNJACI

Tradicionalna “9. Utrka Grada Mursko Središće“koju je organizirao Krešimir Levačić održana je jučer u 16,30h na stadionu NK RUDAR.

Sudjelovali su i natjecatelji iz Slovenije, a najbrži su bili Martin Srša (AK Međimurje Čakovec) iz Gornjeg Koncovčaka i Helena Javornik(Tekaška vadba) iz Maribora u glavnoj utrci na 10 km, te Đuro Komlenović (Cjevomont) iz Kutine i Marijana Kutnjak(USR “Sport za sve” Sveti Juraj na Bregu) iz Pleškovca u utrci građana na 2,5 km. Najbolji sa područja grada su pak bili Davor Mikulić (NK Rudar) kod muškaraca i Ružica Pahor (PD Bundek) kod žena.

Na utrci je učestvovalo 84 trkača od onih najmlađih pa do onih od 90 godina. Najstariji učesnik bio je Josip Đunđek sa 90 godina, član TK Marathon 95 iz Varaždina.

Glavna utrka na 10 km krenula je od stadiona cestom prema Peklenici za Križovec, gdje su se trkači okrenuli i istim putem vratili natrag, dok se utrka građana od 2,5 km odvijala gradskim ulicama“Kolodvorska, R. Končara M. Kovača.“ Start obje utrke bio je u isto vrijeme. Također je održana utrka djece do 7 godina starosti koji su trčali stazom od 100 metara.

Pokrovitelj utrke bio je Grad Mursko Središće, a trčao je i gradonačelnik Dražen Srpak koji je zajedno sa svojim zamjenikom Zvonkom Vrtarićem i podijelio dio nagrada najuspješnijim natjecateljima.

Organizacija utrke je bila na vrhunskom nivou, a na Šuderki se okupilo više stotina građana koji su zajedno sa učesnicima uživali u pripremljenim delicijama kojima ih je počastio organizator. Kompletne startne liste sa rezultatima objaviti ćemo u posebnom članku.

 

                                                                (Damir Šimunić, foto Tin Tomanić)