8. kolo 2. ML Sjever: U drami protiv Vrbovčana Međimurju nije ušao šut za produžetak

Košarkaši Međimurja nisu uspjeli u 8. kolu 2. ML Sjever nastaviti pobjednički niz koji je krenuo u mjesecu studenom. Kao domaćin u sportskoj dvorani u Ivanovcu tijesno su izgubili u dramatičnoj završnici od Petra Zrinskog iz Vrbovca 79-83 (20-25, 26-20, 19-18, 14-20).

Gostujući sastav koji je pojačao redove uoči ove sezone, stigao je nakon teškog poraza u prethodnom kolu protiv Radnika. Ali to ih nije poremetilo i odigrali su protiv Međimurja sa samo 5-6 udarnih igrača svih 40 minuta u istom tempu sve do same završnice.

Na kraj su Vrbovčani u odlučujućim trenucima, imali malo više mirnoće, strpljenja i sreće te zabilježili za njih vrijednu pobjedu nakon pretrpljena šokantna dva poraza.

Upravo je fokus i mirnoća u realizaciji napada ono što je nedostajalo našem sastavu da dobije ovu utakmicu. Nažalost, još jednom nas je na domaćem parketu izdala trica.

Gosti riskirali i dopuštali puno naših otvorenih šutova iza crte 6,75 m, ali lopta jednostavno lopta nije htjela u koš. Upravo zbog toga jer nam nije išao šut izvana, trener Novak i pomoćnik Krajačić za vrijeme utakmice tražili su realizaciju što više akcija bliže košu, ali otvorena trica bila je preveliki izazov za naše šutere.

Međutim, ovaj put jednostavno postotak ubačaja nije bio onaj kakav bi trebao biti da se u nekom trenutku prelomi utakmica.

Iako nas nije išao šut, Međimurje je svejedno bilo vrlo blizu pobjedi. Dojam je da se utakmica nakon izjednačenog prvog dijela u kojem je bilo uspona i padova jedne i druge ekipe, mogla presjeći u 3. četvrtini kad je bilo nekoliko prilika da se ode na osjetniju prednost.

Kod rezultata 56-51 nisu realizirana dva naša uzastopna napada, odnosno rezultata 63-57 požurilo se u izglednom kontranapadu. Nije bilo realizacije i u oba navrata su gosti na drugoj strani pogađali tricu i opet disali za vrat našem sastavu.

Iako je naš play Domagoj Kuzmić sjajno koristio slobodne koridore u gostujućoj obrani i energičnim ulazima zabijao zicere, sporadično su se pridruživali tek Novak i Glumac.

Da smo imali više raspoloženih strijelaca, vjerojatno bi i ova utakmica bila odlučena u našu korist puno prije kraja. Ovako se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj se očito još uvijek ne snalazimo kako bi trebali.

Sve do zadnjih pola minuta igre bilo je +1 ili 2 za naše ili goste.

I onda drama dvadesetak sekundi prije kraja kod rezultata 79-79. Gosti su imali napad i promašili šut, a odbijenu loptu uhvatio je daleko od koša Mislav Kranjčec.

U trenucima kad smo osvojili loptu i trebali započeti napad za pobjedu, iznenađujuće se oglasio sudac. Jedna u nizu spornih odluka sudačke trojke, koja je imala u potpunosti neujednačen kriterij u dosuđivanju prekršaja cijelu utakmicu.

Bilo kako bilo, Vrbovec je dobio „besplatno“ dva slobodna bacanja, s obzirom da je Međimurje bilo u bonusu. Iskusni gostujući centar Gavranović mirno je zabio oba, za vodstvo gostiju u presudnim trenucima utakmice.

Uoči napada za izjednačenje (produžetak) ili pobjedu (trica), trener Međimurja Stjepan Novak pozvao je time-out. Pala je odluka da se ide na dvicu i pokuša izboriti produžetak.

Uslijedila je akcija na Mareka Novaka pod protivničkim košem. U gužvi, kao i prilikom šuta došlo je do guranja i ništa od koša, ni faula. Na kraju još jedna naša osobna, realizirana slobodna bacanja Pandura i pobjeda gostiju 79-83.

Za Međimurje su igrali: Balent, Kuzmić 23 (1×3), Novak 15 (2×3), M. Kranjčec 4, Bartolić, Horvat, Drk 4 (1×3), Golik 11 (1×3), Gašparić 3 (1×3), Rodek, Glumac 15 (1×3), F. Kranjčec 4. Trener: S. Novak.

Šteta za ovaj poraz, jer smo u dobroj formi. Opet treba izvući pouke kao što je bio slučaj protiv Vindije, dobro odtrenirati preostalih dvadesetak dana i pokušati doći do što boljeg omjera pobjeda i poraza nakon prvog dijela.

Rezultati 8. kola: Međimurje – Petar Zrinski 79-83, Radni – Bjelovar 97-73, Vedi   – Labrada 1971 77-72 Vindija – Ivančica 88-57. Podravac – Varteks (odgođeno). Virka je bila slobodna.

Nakon 8 odigranih kola Podravac, Vindija i Radnik su na prva tri mjesta tablice, dok Međimurje drži peto mjesto.

Do božićno-novogodišnje stanke slijede još tri utakmice, a prva je na rasporedu protiv vrlo dobrog Bjelovara.

KK Međimurje