40 GODINA VELIČANSTVENOG KOŠARKAŠKOG KLUBA

Povodom 40 godina kluba KK “Rudar  Cimper” organizira košarkašku noć koja će se održati u TK “Cimper” u subotu 30. studenog 2013. s početkom u 19:30 sati.

Kotizacija je 50 kn u koji je uključena večera u kojoj dobivate večeru i desert:

JUHA
GLAVNO JELO: MIJEŠANO MESO NA ŽARU+PRILOG
SALATA
DESERT

Ukoliko želite doći i dobro se zabaviti, a ne želite večeru, ne plaćate 50 kn.

Na košarkaškoj noći biti će i tombola, a karta će koštati 20,00 kn te je svaka dobitna.

Prije košarkaške noći, s početkom od 17 sati u sportskoj dvorani igra se susret 8. kola A-2 lige sjever u kojoj naši košarkaši u međimurskom derbiju dočekuju prošlogodišnje prvake lige, KK Čakovec.

Povijest kluba…

Košarkaški klub Modeks, danas Rudar Cimper, osnovan je pod imenom DRTO i pod okriljem DTO «Partizan» sada kako nam se čini daleke 1973. godine, na inicijativu nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u košarkaški sport: Rihtarec Zlatka, Augustić Branka, Šimunić Antuna, Grča Mirka, Radovan Zvonka i i još nekih, koji su direktno ili indirektno učestvovali u pionirskim koracima košarke u Murskom Središću.


Klub je u prvoj godini postojanja odigrao tek nekoliko prijateljskih i turnirskih utakmica, a već slijedeće godine uključio se je u novoformiranu Međimursku ligu koja je brojila 8 članova. U svojoj prvoj prvenstvenoj sezoni Klub je odigrao 14 utakmica, zabilježio 11 pobjeda i 3 poraza te na kraju zauzeo I mjesto, nakon što je, da se prisjetimo, u odlučujućoj utakmici u Murskom Središću svladao čakovečkog Studenta rezultatom 100:71. Prvakom Međimurske lige klub je postao i 1979. godine (Tada pod imenom «Gorenje Mural»), te 1981. godine, nakon što je izborio plasman u ligu ZO Bjelovar Varaždin. Današnji naziv KK «Modeks» nosi od 28. ožujka 1980 odlukom skupštine kluba. Klub je iz navedene lige ispao 1984 godine. Bila je to godina smjene generacija koja nažalost nije bezbolno prošla, ali se ta smjena kasnije pokazala potrebnom i ispravnom jer je pomlađena ekipa već slijedeće 1985. godine postala prvakom, u međuvremenu, novoformirane lige ZO Varaždin i tako izborila pravo na povratak u ligu ZO Bjelovar Varaždin. Kao prvaci te lige u sezoni 1987/88 izboreno je pravo na kvalifikacije za Hrvatsku republičku ligu Centar. No porazom od Maksimirskih naselja propuštena je prilika za ulazak u tu ligu.

            Klub je redovito učestvovao u KUP-u Međimurja (nerijetko i sa dvije ekipe), a osvajač kupa postao je 1979. godine.

    Paralelno dok je I ekipa Kluba nastupala u ligi ZO Bjelovar Varaždin, II ekipa kluba, u pravilu sastavljena od juniora, bila je uključena u Međimursku ligu, prvak koje je postala 1986. godine te tako ostvarila pravo da se takmiči u ligi ZO Varaždin istok.

            Klub je osim navedenih uspjeha osvojio i Zimsko prvenstvo Međimurja 1987/88. , a 1987 godine juniori su postali prvaci Međimurske juniorske lige.

            Između 1990-1998 godine kadeti i juniori više puta postaju prvaci međimurja, te tako stječu pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, gdje u više navrata igraju protiv: Cibone, Zadra, Zrinjevca, Zagreba, Osijeka, Splita i ostalih prvoligaških klubova.

             U sezoni ´01-´02 I. ekipa osvaja kup Međimurja, u finalu pobijedivši KK “Vajda” iz Čakovca u nezaboravnom finalu u M.Središću na vanjskom igralištu.

 

            Sezona 2001/2002 će ostati u pamćenju po tome što su dobili toliko željenu sportsku dvoranu i po domaćim utakmicama, na kojima su imali više gledatelja nego pojedini prvoligaški klubovi i po vatrenim navijačima. Danas se klub takmiči u A2 ligi sjever.