4. HNL: Visoka pobjeda Omladinca, Dinamo (P) poražen u Ivancu

U subotu su odigrane dvije utakmice 9. kola 4. HNL Čakovec-Varaždin.

Klubovi s donjeg dijela tablice susreli su se u međimurskom derbiju u  Novom Selu Rok u zanimljivoj i dosta sadržajnoj utakmica u kojoj su gledatelji vidjeli pet golova. Domaći Omladinac igra sve bolje iz kola u kolo, a gosti iz Preloga s novim trenerom Pigacom došli su s namjerom da uzmu sva tri boda. U prvom dijelu ravnopravna igra s time da je domaćin opasniji pa dolazi u vodstvo u 28. minuti golom Jurinca. Gosti se brzo vraćaju nakon prekršaja Lukmana u kaznenom prostoru, a s “kreča”je precizan  Sabol za 1:1. Međutim minutu kasnije novo vodstvo domaćina nakon izvrsnog prodora Drka za 2:1. U drugom dijelu veliki pritisak gostiju nije urodio plodom i u jednoj kontri  Omladinac golom japanca Ryota dolazi do trećeg gola i tu je utakmica riješena. U sudačkoj nadoknadi Vidović samo potvrđuje sigurnu pobjedu 4:1.

U drugoj subotnjoj utakmici u Ivancu su se sastali drugi i treći na tablici Ivančica i Dinamo(P). Igrači trenera Šegovića u prvom dijelu nisu iskoristili tri izgledne prilike što je kaznio domaćin i s dva gola Božaka u 27. i 31. minuti otišao na odmor. Svojim trećim golom Dominik Božak riješio je pitanje pobjednika. Dinamo je samo ublažio poraz u 72. minuti golom Bakse.

  1. kolo 15 sati

subota : Omladinac – Mladost Komet 4:1, Ivančica – Dinamo( P ) 3:1

nedjelja : Sloga – Međimurec ( 10 ), Bednja – Mladost( SM ), Jalžabet – Nedelišće, Dubravka Zagorac – Zelengaj, Nedeljanec – Dinamo ( D )

Slike s utakmice  Omladinac-Mladost Komet

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)