4. HNL: U tri međimurska derbija očekujemo neizvjesne utakmice – može li Rudar iznenaditi protiv Varteksa?

U 26. kolu 4. HNL ne očekuju se neka velika iznenađenja, a sigurno će najzanimljivije i neizvjesno biti u tri sraza međimurskih klubova.

Više puta smo spomenuli da je teško predvidjeti kada igra Mladost Komet, tako će biti i ovog puta  protiv Pušćina u Prelogu, iako dajemo prednost mladićima Gregora Bunca.

Sloga koja je uvijek domaćin nedjeljom prijepodne dočekuje Nedelišće, koje će se čuvati za prvu utakmicu finala kupa u srijedu protiv Međimurja, i tu vidi svoju priliku.

U još jednom međimurskom derbiju Dinamo, koji se digao u formi, očekuje nastavak pozitivnog niza. Međutim tradicionalni protivnik Međimurec ne bi se složio s time, iako je izgubio posljednju utakmicu kod kuće.

Vodeći Polet, nakon što je zasjeo na prvo mjesto, ne misli ispustiti vrh, tako da njihov gost Nedeljanec nema nikakve šanse osim časnog poraza.

Njihov konkurent, Varteks, nakon kiksa u Pušćinama ne bi trebao imati problema s Rudarom, ali ne znamo da li se s time slažu i “laporniki”koji u ovoj utakmici nemaju što izgubiti.

Isto tako favorizirana Podravina u Ludbregu dočekuje Omladinac, ali i u ovom susretu gosti mogu iznenaditi, i uzeti najmanje bod.

  1. kolo, 17 sati:

Subota 18. svibnja : Mladost Komet – Pušćine, Varteks – Rudar, Novi Marof – Bednja, Polet – Nedeljanec, Podravina – Omladinac

Nedjelja 19. svibnja : Sloga – Nedelišće ( 10 sati ), Dinamo – Međimurec, Dubravka Zagorac – Jalžabet

(tekst: Miljenko Dovečer, foto: Tin Tomanić, arhiva Muralista)