4. HNL – Polet u derbiju dočekuje Dinamo, a Rudar je domaćin Međimurcu

U srijedu 11. travnja odigrane su tri zaostale utakmice 16. kola , a ona u Slakovcu odgođena je zbog smrtnog slučaja kod gostiju iz Jalžabeta. Bednja je pobijedila Dinamo 2:1 i probila se na treće mjesto, Mladost Komet sa 3:2 protiv Plitvice u Gojancu ubilježila je treću uzastopnu pobjedu ovog proljeća, a Nedelišće koje je remiziralo protiv Zelengaja sada dijeli prvo mjesto s Poletom s istim brojem bodova.

Iako neki klubovi trebaju još odigrati zaostale utakmice, nakon četiri proljetna kola polako se rasčišćuje situacija i na vrhu i na dnu. Kandidati za naslov prvaka malo su se odvojili od ostalih ekipa, a još zanimljivija će biti borba za opstanak između trenutno pet posljednjeplasiranih klubova.

U 20. kolu gledati ćemo nekoliko derbija od toga dva međimurskih klubova. Polet koji je izgleda uhvatio zalet i formu dočekuje iznenađenje jesenskog dijela Dinamo iz Domašinca . Igrači Nikole Goričanca loše su startali u proljetnom dijelu prvenstva, zabilježili dva uzastopna poraza i teško da mogu bilo što osim časnog poraza izvući u Svetom Martinu.

Zanimljivo i neizvjesno sigurno će biti u Murskom Središću gdje Rudar dočekuje zahuktali Međimurec. Domaćin još nije kompletirao ekipu što zbog kartona što zbog ozljeda , tako da su gosti iz Dunjkovec – Pretetinca mali favoriti, a na proljeće još nisu poraženi.

Još jedan susret pobuđuje veliku pažnju, možda najzanimljiviji i najneizvjesniji u ovom kolu, gdje odlična Bednja ugošćuje ponajbolju momčad lige Mladost Komet. Priločanci imaju tri uzastopne pobjede , igraju moderan napadački nogomet , dosta su efikasni kao i domaćini i sigurno će gledatelji uživati.

Nedelišće koje igra u promjenljivoj formi odlazi na neugodno gostovanje u Nedeljanec i ako nastave s takvim igrama kao do sada teško će do bodova, a nedostajati će im isključeni Pintarić.

Čakovečka Sloga lošim proljetnim startom dovela se u situaciju da se bori za opstanak. Ako u nedjeljnoj matineji kod kuće ne pobjede također ugroženi Jalžabet loše im se piše.

Derbi začelja igra se u Slakovcu gdje posljednja Sloboda dočekuje Plitvicu .Domaćini imaju uz to i dvije utakmice manje, a ako pobijede direktnog konkurenta prepustiti će fenjer nekome drugome.

Zelengaj koji je u zaostaloj utakmici uzeo Nedelišću važan bod u borbi za opstanak domaćin je dobroj ekipi iz Ludbrega očekuje da ovaj puta zabilježi pobjedu i krene prema sredini tablice.

Pušćine koje su iznenađenje proljetnog dijela, neporažene s tri pobjeda i remijem ,najavljuju da odlaze po nove bodove u Novi Marof.

4. HNL Čakovec – Varaždin , 20. kolo

subota 14. travnja 16.30 : Polet – Dinam , Zelengaj – Podravin , Rudar – Međimurec, Sloboda – Plitvica

nedjelja 15. travnja 16.30 : Sloga – Jalžabet ( 10 h ), Nedeljanec – Nedelišće, Novi Marof – Pušćin , Bednja – Komet

(Miljenko Dovečer, foto arhiva Muralista)