4. HNL: Omladinac i nakon pet kola bez bodova, Međimurec u derbiju uvalio pet komada Mladost Kometu

Strijelci su se iskazali u 5. kolu 4. HNL ČK – VŽ. Gledatelji su uživali, a mreže su se tresle čak 35 puta, što je prosjek od čak 5 golova po utakmici.

Najviše golova, čak sedam, palo je u Čakovcu u nedjeljnjoj matineji. Sloga je razmontirala Zelengaj s uvjerljivih 7:0. Po dva gola su postigli Baksa i Knežević, a po jedan Kosalec, Borko i Vinković.

Palovečki Dinamo teško je stradao u Beletincu. Bednja je bila puno bolja i pobijedila 5:1. Jedini gol za Dinamo postigao je Štrok.

Zato je ugodno iznenadio drugi Dinamo u gostima kod Jalžabeta. U 5:1 pobjedi Domašinčana istaknuo se trostruki strijelac Čepa Krznar.

U međimurskom derbiju Međimurec je petardom ispratio Mladost Komet. Gosti su odolijevali do poluvremena kada je bilo 1:0. U 5:0 pobjedi istaknuo se dvostruki strijelac Hrustek.

Nedelišće loše brodi u ovom prvenstvu. U subotu su kao domaćini izgubili 0:2 od Mladosti iz Svete Marije. Golove za goste postigli su Mlinarec i Šulj. U još goroj situaciji je Omladinac koji je u pet kola upisao isto toliko poraza i čvrsto je prikovan za dno. Ovaj puta poraženi je kod kuće od Nedeljanca 0:3.

Rezultati :

Subota:  Nedelišće – Mladost ( SM ) 0:2, Omladinac – Nedeljanec 0:3, Ivančica – Dubravka Zagorac 5:1

Nedjelja : Sloga – Zelengaj 7:0, Jalžabet – Dinamo ( D ) 1:5, Bednja – Dinamo ( P ) 5:1, Međimurec – Mladost Komet 5:0

Na tablici vode Bednja i Ivančica s po 13 bodova, Međimurec ima 12..na začelju su Zelengaj s 2 i Omladinac bez bodova.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)