4. HNL – od tri međimurska derbija najzanimljiviji u Dunjkovcu

Vjerujemo da će se vrijeme konačno smilovati i smiriti i da će nogometaši od ovog vikenda ući u normalni ritam. Od tri međimurska derbija svakako najzanimljiviji se igra u Dunjkovec – Pretetincu gdje domaći Međimurec dočekuje trenutačno vodeći Polet.

Obje momčadi pobjedama su startale u nastavak prvenstva, s time da je Međimurec imao teži posao. Već u pripremama najavili su pohod na vrh tablice :

– Nećemo poletjeti nakon jedne pobjede iako smo za protivnika imali Podravinu. Polet je sigurno favorit zbog položaja na tablici, i maksimalno ih respektiramo, ali na našem terenu nikome ne priznamo da je bolji do završetka utakmice. Svi igrači su mi na raspolaganju, žarko bih volio bih pobjedu ali bio bi zadovoljan i s bodom protiv jakog protivnika – rekao je mladi trener Davor Piškor.

Polet u svojim redovima ima uz Krznara najboljeg strijelca lige:

– Neće biti striktnog pokrivanja na Tomislavu Medvedu, imamo dobru obranu koja se mora prilagoditi i pokrivanjem pozicija preuzimati igrače, tako i Medveda – kazao je igrač- trener Međimurca.

Polet je baš na krilima Medveda pregazio Novi Marof, a gostujući također igrač –  trener Stevica Žganec  pun je hvale za protivnika .

– Prošlu utakmicu idealno smo otvorili jer smo na samom početku osigurali pobjedu na teškom terenu i time malo rasteretili igrače. U nedelju će nam nedostajati pouzdani Karlovčec i iskusni Herceg koji odrađuje crveni karton. Naš domaćin je po kvaliteti među tri momčadi lige , na jesen su imali malo slabiji plasman, ali sada pojačani streme ka vrhu. Mi ne znamo drugačije igrati nego na pobjedu, pa ćemo nošeni našim vjernim navijačima tako i sada ići po tri boda – optimističan je trener Poleta Žganec.

Iako je Dinamo iz Domašinca treći, a Sloga jedanaesta bez obzira što je domaćin neće mu biti lako. Naime Sloga u pravilu bolje igre pruža u gostima . Međutim na igralištu Kokotov Vez Čepa i društvo pobjedom imaju priliku još se više približiti vodećim momčadima. Bez obzira što  igraju bez kartoniranog Ribića bodovi bi trebali ostati kod kuće.

U trećem međimurskom derbiju u Prelogu  je Mladost Komet izraziti favorit protiv davljenika iz Slakovca. Obje ekipe u nisu igrale u prošlom kolu zbog loših terena i sigurno igrači jedva čekaju da lopta krene s centra. Mladići trenera Bunca imaju treći napad lige dok je Sloboda poslije Jalžabeta postigla najmanje golova, svega dvanaest.  Međutim trener gostiju Goricaj rekao nam je da su u pripremama dosta radili fazu napada pa će nam subotnja utakmica reći koliko su uspješni.

Dosadašnji lider Nedelišće domaćin je odličnoj momčadi iz Beletinca. Na kraju jesenskog dijela igrači trenera Paske završili su na visokom četvrtom mjestu i bili uz Dinamo kao novaci pozitivno iznenađenje. Igraju otvoreni nogomet, postižu puno golova, međutim sada su gosti pojačanoj ekipi Nedelišća koja na svojim Tratama nikome ne prepušta bodove. Napadač Vizinger Nino odrađuje još dvije utakmice suspenzije , ali ostatak ekipe pod vodstvom mladog trenera – igrača Gorana Međumurca poručuje da bodovi ostaju doma.

Treća utakmica u subotnjem terminu je ona između Podravine i  posljednje Plitvice. Sigurno da su ludbrežani koji su u gornjem dijelu ti koji očekuju sigurnu pobjedu , međutim prve utakmice uvijek znaju ponuditi neko iznenađenje.

Iznenađenje prošlog kola bile su Pušćine koje su gostima nadigrale Rudar i donijele tri vrijedna boda. U klub su došli Božić, Vidrač, Dovečer , Pintarić i možda najzvučnije ime Bojan Cirkvenčić .Iako u već poznim nogometnim godinama čim je ušao u igru odmah se upisao u strijelce.

– Mislim da smo jači nego jesenas, ne samo po novim igračima , već su se vratili neki igrači ,kao napadač Levanić ,koji je sanirao povredu.To se vidjelo već na utakmici protiv Rudara. Protiv Zelengaja moramo potvrditi pobjedu iz Murskog Središća i pobjeći iz zone opstanka.- kazao nam je trener Pušćina Boris Đorđević.

Rudar ide na popravni u Jalžabet. Loš start malo je poljuljao redove lapornika i sada se moraju vaditi protiv ekipe koja se bori za opstanak. Sigurno će Vugi nedostajati kartonirani Levačić i Zadravec , međutim Rudar ima dobru ekipu i vjerujemo da će brzo krenuti putem pobjeda.

Nedeljanec koji je bio blizu pobjede protiv Sloge u prošlom kolu domaćin je momčadi Novog Marofa koji im bježi dostižna tri boda. U utakmici ravnopravnih protivnika moguća su sva tri znaka , bez obzira na visok poraz Novog Marofa u prošlom kolu.

  1. HNL Čakovec – Varaždin, 17. kolo

Subota 24. ožujka ,  15.30  : Nedelišće – Bednja , Mladost Komet – Sloboda , Podravina – Plitvica

Nedjelja, 25.ožujka , 16.30  : Međimurec – Polet , Dinamo – Sloga , Pušćine – Zelengaj , Jalžabet – Rudar , Nedeljanec – Novi Marof

(Miljenko Dovečer, Foto: privatna arhiva)