4. HNL: Novi trećeligaš Rudar pobjedom želi preskočiti petoplasirano Pušćine

Sve utakmice pretposljednjeg 29. kola 4. HNL ČK- VŽ igraju se u nedjelju poslijepodne što zbog propisa, a i zbog subotnje kvalifikacijske utakmice reprezentacije Hrvatske protiv Walesa.

Polet koji je u prošlom kolu osigurao treću uzastopnu titulu odlazi na tradicionalni derbi u Nedelišće koje je neprepoznatljivo ove sezone. U utakmici bez natjecateljskog naboja najbolje bi mogli profitirati gledatelji.

Rudar koji je za sada, osim Poleta, jedini potvrdio sudjelovanje u novoj 3. HNL Sjever, želi pobjedom pred domaćim navijačima preskočiti Pušćine na petom mjestu. Nakon što je preuzeo trenersku palicu Smiljan Liklin stalno diže ekipu, pa je vjerojatnost za pobjedu time veća.

Dinamo je ponovo domaćin i nakon poraza od Sloge očekuje ovaj puta pobjedu, pa makar s druge strane stajala Podravina.

Omladinac oslabljen poslije odlaska japanskog dvojca teško da išta može učiniti na gostovanju kod Bednje.

A i Mladost Komet ima slične brige kod Nedeljanca koji teško ispušta domaće bodove, međutim u prošlom su kolu iznenadili trećeplasiranu Bednju, pa zašto ne bi i Nedeljanec.

Najlakši posao ima Međimurec i samo je pitanje koliko golova će završiti u mreži gostiju iz Novog Marofa.

  1. kolo, nedjelja 17.30 :

Nedelišće – Polet, Dinamo – Podravina, Međimurec – Novi Marof, Jalžabet – Varteks, Nedeljanec – Mladost Komet, Bednja – Omladinac, Rudar – Pušćine, Sloga – Dubravka Zagorac

(Miljenko Dovečer, foto: zr, arhiva Muralista)