4. HNL: Međimurec i dalje stopostotni, domaći poraz Nedelišća, prvi bodovi Sloge

Veliki broj gledatelja nazočio je u dva sraza međimurskih klubova

U subotu su igrana dva međimurska derbija, u jednom je pobjedu odnio domaćin , u drugom gost. Iako su domaći u prvom dijelu bili bliže pogotku, Davor Štrok napadač  Dinama, u 76. minuti odlučio je pobjednika u srazu Nedelišća i Palovčana.

U drugom, donjemeđimurskom derbiju u Prelogu sraz dviju Mladosti u kojoj su pobjedu odnijeli domaćini rezultatom 2:1. Za domaćine su zabili Japanac Ishida i Nikola Bukal, a za goste Vlah.

Omladinac je upisao i treći poraz za redom, ovaj puta minimalnim rezultatom 0:1 bolja je bila Ivančica

Sloga je u jutarnjoj matineji uknjižila prve bodove u zanimljivoj utakmici protiv Nedeljanca. Čakovčani su poveli 2:0 ,gosti dolaze do izjednačenja, a pobjedonosni gol , svoj treći na utakmici, postiže junak susreta Vedran Knežević.

Međimurec je i nakon četiri kola stopostotan i drži lidersku poziciju.Pobjedu protiv Zelengaja potvrdili su već u prvom dijelu vodstvom od 5:0.

Do kraja susreta još tri gola u mreži gostiju za visokih 8:0.Polovicu golova, čak četiri postigao je Darijan Treska.

Domašinečki Dinamo bio je na teškom gostovanju u Beletincu. U pravoj golijadi i nakon trećeg kola su bez boda. U utakmici s puno preokreta domaćin je poveo 2:0, a igrači Nikole Goričanca potpuno preokreću rezultat na 3:2 s dva gola Igreca i Krznara. To je trgnulo domaće igrače  i preko iskusnih Kuljija i Ivančića dolaze do zasluženog slavlja i visokih 6:3.

Tako nakon uvodna tri kola zajedno s Omladincem drže fenjer bez osvojenih bodova.

Rezultati 3. kola :

Mladost Komet – Mladost ( SM ) 2:1 , Nedelišće – Dinamo ( P ) 0:1 , Omladinac – Ivančica 0:1,   Sloga – Nedeljanec 3:2, Međimurec – Zelengaj 8:0, Bednja – Dinamo ( D ) 6:3, Jalžabet – Dubravka Zagorac 2:2.

Parovi 4. kola :

Dinamo (P) – Međimurec, Mladost Komet – Nedelišće, Mladost (SM) – Ivančica, Dinamo (D) – Sloga, Dubravka-Zagorac – Omladinac, Zelengaj – Bednja,

Nedeljanec – Jalžabet.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)