4. HNL: Gostujuća pobjeda Nedelišća, remi Sloge i Međimurca u međimurskom derbiju

Po lijepom jesenskom vremenu u nedjelju su odigrane preostale utakmice 9. kola 4. HNL Čakovec-Varaždin.

U derbiju međimurskih klubova u Čakovcu je Sloga dočekala goste iz Dunjkovec-Pretetinca. Premoć na terenu igrači Međimurca okrunili su u posljednjim trenucima prvog dijela golom Darijana Treske.U drugom poluvremenu ipak dolazi do izjednačenja, a gol za Slogu i jedan bod postiže u 69. minuti Mario Borko.

Nedelišće je došlo u Jalžabet po bodove i svoju namjeru je pokazalo u prvom dijelu. Na odmor su otišli vodstvom 0:2 golovima Juraka i Kirića.

Do kraja utakmice bez promjena i nova tri boda na kontu su Nedelišća.

Ostala naša dva četvrtoligaša vraćaju se praznih ruku s prekodravskih gostovanja.

Mladost(SM) otišla je kod lidera nadajući se barem bodu. Poluvrijeme je završilo vodstvom Bednje 1:0. U drugom dijelu domaći postižu još jedan go, promašuju kazneni udarac, a Mladost golom Igreca u 89. minuti smanjuje za konačnih 2:1.

Dinamo iz Domašinca s gostovanja u Nedeljancu vraća se s pet golova u mreži. Dobro su se držali prvih pola sata, a do kraja poluvremena primaju dva gola. Počasni gol za Dinamo postigao je Drvoderić.

Rezultati 9.kolo:

subota: Omladinac-Mladost Komet 4:1, Ivančica – Dinamo(P) 3:1

nedjelja: Sloga – Međimurec 1:1, Nedeljanec – Dinamo(D) 5:1, Jalžabet – Nedelišće 0:2, Bednja – Mladost(SM)2:1, Dubravka Zagorac – Zelengaj 4:2

Slike s utakmice Sloga Međimurec.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)