4. HNL: Dinamo (P) i Mladost (SM) nose gostujuće bodove, Međimurec remizirao, a Nedelišće poraženo

U nedjelju su odigrane i preostale utakmice posljednjeg 13. kola jesenke polusezone u 4. HNL Čakovec -Varaždin.

Dinamo iz Palovca donosi kući tri boda na gostovanju kod fenjeraša Zelengaja. Karlo Baksa već u 2. minuti dovodi Dinamo u vodstvo, domaćin izjednačuje u 22. minuti, a na odmor se odlazi prednošću Palovčana jer u 44. minuti gol postiže Krunoslav Gajnik. To se pokazalo na kraju konačnim rezultatom. Iako novajlija u ligi Palovčani su prvenstvo završili na samom vrhu. Trenutno su drugi, a može ih prestignuti Ivančica koja ima utakmicu manje.

I Mladost Sveta Marija  nosi bodove kući . Iz Jalžabeta se vraća s minimalnom pobjedom, a zgoditak je postigao Dominik Gašparić iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi. I oni su kao novajlija u ligi okončali polusezonu u gornjem dijelu tablice, na šestom mjestu.

Nedelišće nije uspjelo u pozitivnom nizu završiti jesensku dionicu. Iako su stigli vodstvo domaćina  posljednjem kolu poraženi su u Nedeljancu 2:1. Sva tri gola pala su iz kaznenih udaraca, za Nedelišće je strijelac bio David Jurak, a zbog drugog žutog kartona u 79. minuti isključen je igrač Nedelišća Panić.

U utakmici punoj preokreta Međimurec se iz Turčina vraća s bodom. Domaći su poveli 1:0, Međimurec preokreće na 1:2, ali Dubravka uspijeva poravnati na konačnih 2.2. Strijelci za Međimurec bili su Jura Kos i Takito Ishida.

Rezultati 13. kolo :

Omladinac – Sloga 5:1, Dinamo (D) – Mladost Komet 1:1, Bednja – Ivančica odgođeno

nedjelja: Nedeljanec – Nedelišće 2:1, Dubravka Zagorac – Međimurec 2:2, Jalžabet – Mladost (SM) 0:1, Zelengaj – Dinamo (P) 1:2

Miljenko Dovečer, foto: fb Dinamo (P)