4. HNL: Derbi gradskih klubova danas u Murskom Središću

U 27. kolu 4. HNL čekaju nas tri međimurska derbija, a pozornost plijeni derbi gradskih klubova u Murskom Središću.

Nakon iznenađenja i osvojenog boda kod Varteksa Rudar dočekuje starog poznanika iz Preloga i očekuje sva tri boda. Međutim puno puta su igrači Gregora Bunca znali iznenaditi, a i dosta dugo ne znaju za poraz.

Nedelišće iscrpljeno od kupa i teškog poraza od Međimurja dočekuje ranjeni Dinamo i želi pobjedu. Iako su domaćini, nisu i favoriti i biti će to neizvjesna utakmica.

Zato su Pušćine favorit protiv Omladinca na svom terenu iako su gosti puno bolji na proljeće nego jesenas. Međutim nakon odlaska dvojca iz Japana teško da mogu do bodova.

Lider iz Svetog Martina ne želi prepustiti tron do kraja prvenstva i najavljuje da se s gostovanja u Jalžabetu vraća s nova tri boda.

Sloga je ovog proljeća digla formu i od ekipe za opstanak promovirala se u ekipu za gornji dio tablice. Vjeruju u nova tri boda i još veći pomak na ljestvici.

Međimurec pod palicom Antuna Jukića igra sve bolje, i do kraja sezone ne žele ispod četvrtog mjesta koje sada drže. Naravno da za to trebaju pobjedu protiv gostiju iz Turčina.

  1. kolo , 17.30 :

Subota 25. svibnja : Rudar – Mladost Komet, Nedelišće – Dinamo

Nedjelja 26. svibnja : Sloga – Podravina ( 10 sati ), Pušćine – Omladinac, Jalžabet – Polet, Međimurec – Dubravka Zagorac, Bednja – Varteks, Nedeljanec – Mladost Komet

(Tekst: M. Dovečer, foto: zr, arhiva Muralista)