4. HNL ČK – VŽ: Prošlogodišnji prvak Polet i viceprvak Bednja startali pobjedama, porazi novajlija u ligi

Čak pet gostujućih pobjeda na startu novog prvenstva, od domaćina tek pobjede Poleta i Mladosti. Sigurnom i visokom 6:0 pobjedom protiv ekipe Dinama iz Domašinca, Polet iz Svetog Martina na Muri krenuo je u obranu naslova prvaka 4. HNL Čakovec – Varaždin. Pred tristotinjak gledatelja s po dva gola Mezge i Ferlina te po jednim Medveda i Čurina uvjerljivi su bili protiv Dinama koji je odolijevao samo u prvom poluvremenu .

Prošlogodišnje iznenađenje Bednja iz Beletinca koja je na kraju prvenstva završila samo s bodom iza Poleta nosi tri boda s gostovanja u Murskom Središću. U jednoj čvrstoj i ravnopravnoj borbi u kojoj je čak domaći Rudar imao nekoliko šansi više, igrači trenera Paske nose pobjedu golom iz kaznenog udarca koji je izveo Ante Kulji, nakon što je lopta u ruku pogodila Šardija .

Još jedan favorit za prvo mjesto bio je nadomak tri boda koje je izgubio u sudačkoj nadoknadi. Nedelišće koje je istaknulo kandidaturu za sam vrh gostovalo je kod Varteksa koji im je bio domaćin u Sračincu. U prvom dijelu bolji domaćin nije iskoristio prilike Šoštarića i Kuhara što koristi početkom drugog dijela Nedelišće. U drugom poluvremenu bolji gosti dolaze u vodstvo u 52. minuti golom Pompera,  a u 60. su mogli zaključiti utakmicu da je Capan bio precizniji kada je izašao sam pred golmana. Varteksovci su svoju šansu dočekali u 92. minuti kada je poravnao stari lisac Veldin Karić za 1:1 i podjelu bodova .

U lokalnom međimurskom derbiju odigranom u Prelogu unatoč dobroj igri i šansama Međimurca  tri boda su na kontu Mladost – Kometa. Domaćin je poveo već u 3. minuti golom kapetana Balenta i tako se odlazi na odmor. U drugom dijelu bolju igru gosti su okrunili u 60. minuti golom novopridošlog japanca Sato Yamate. Tri boda domaćinu osigurao je Mislav Sraka golom u 75. minuti.

Novajlija u ligi Omladinac na svom stadionu u Novom Selu Rok unatoč dobroj igri zabilježio je poraz na startu prvenstva. Starosjedilac u ligi Jalžabet došao je u vodstvo pred kraja poluvremena kada u 41. minuti zabija Bručić.  Na 2:0 , koje se pokazalo nedostižnim, povećava u 66. minuti Janušić. Domaćin pritišće i ima priliku iz kaznenog udarca međutim udarac Marka Lukmana brani Špicer u 77. minuti. Omladinac uspijeva smanjiti u 86. minuti golom Lesjaka,  a u 90 . minuti sudac Pavlić poništio im je pogodak zbog prekršaja nad obrambenim igračem gostiju i tako bodovi odlaze u Jalžabet .

I drugi novajlija u ligi Dubravka / Zagorac loše je startao doživjevši minimalni poraz na domaćem terenu u Turčinu od Podravine.  Jedini zgoditak za goste iz Ludbrega djelo je Sakača. U Pušćinama je odigran zanimljiv susret između istoimenog domaćina i Nedeljanca. Nogometaši Damira Maretića preokrenuli su susret nakon vodstva domaćina 2:1. Pušćine su povele autogolom Kovačića u 14. minuti, isti igrač je poravnao u 41.minuti, a na odmor se odlazi prednošću domaćina nakon gola Kocijana u 43. minuti. U drugom dijelu preokret gostiju kada prvo u 53. minuti poravnava Đunđek, a pobjedu Nedeljancu u 76. minuti donosi Škvarić.

Sloga koja je najavila pohod na vrh sigurno je startala pobijedivši u gostima slabu ekipu Novog Marofa. Strijelci za Čakovčane bili su Friščić u 30. i Baksa u 53. minuti .

4. HNL Čakovec-Varaždin 1. kolo

Polet – Dinamo 6:0, Varteks – Nedelišće 1:1, Mladost Komet – Međimurec 2:1, Rudar – Bednja 0:1, Omladinac – Jalžabet 1:2, Pušćine – Nedeljanec 2:3, Novi Marof – Sloga 0:2, Dubravka/ Zagorac – Podravina 0:1

(tekst: Miljenko Dovečer, foto: Zlatko Rihtarec)