4. HNL ČK-VŽ: Kao i prošle sezone Polet i Nedelišće favoriti za prvaka – i trener Sloge Blažeka najavio borbu za prvo mjesto

Ovaj vikend započinje natjecanje u 4. HNL Čakovec – Varaždin, a našu županiju zastupat će devet klubova .

Prošlogodišnja sezona obilovala je velikim iznenađenjima i bila  i u borbi za vrh kao i za opstanak neizvjesna do samog kraja. Sigurni smo da će tako biti i ove jer u ligu se vratio varaždinski Varteks, a iz županijskih liga kao prvaci došli su Omladinac iz Novog Sela Rok i Dubravka iz Turčina.

Prvo kolo koje započinje u subotu 18. kolovoza donosi dva međimurska derbija. Polet je u svakom slučaju favorit protiv prošlosezonskog iznenađenja Dinama iz Domašinca koji još konsolidira redove. Međimurec je dosta promijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu i na gostovanje u Prelog dolazi s novim trenerom Dejanom Carom. Tu je možda malo neizvjesnije, ali prednost dajemo igračima Gregora Bunca.

Osim tih, još dva susreta privlače posebnu pažnju. Prošlogodišnji trećeligaš Varteks igra kao domaćin u Sračincu protiv Nedelišća u utakmici koja će sasvim sigurno biti otvorena i neizvjesna, dok Rudar s novim trenerom Željkom Domjanićem, iako domaćin ima težak zadatak protiv odlične ekipe Bednje.

Trener Sloge Tihomir Blažeka najavio je da njegova pojačana momčad želi osvojiti prvo mjesto i plasirati se u novoformiranu 3. HNL Sjever koja će egzistirati od sezone 2019. / 2020.  Zbog toga već na startu najavljuju pobjedu protiv Novog Marofa u gostima.

U ostalim utakmicama igraju ekipe podjednake kvalitete i svi rezultati su mogući.

4. HNL Čakovec – Varaždin 1. kolo

subota 18.kolovoza,17. 30 sati:

Polet – Dinamo, Varteks – Nedelišće, Mladost Komet – Međimurec, Omladinac – Jalžabet, Rudar – Bednja

nedjelja 19. kolovoza, 17.30 sati:

Novi Marof – Sloga, Pušćine – Nedeljanec, Dubravka Zagorac – Podravina

(tekst Miljenko Dovečer, foto Zlatko Rihtarec, arhiva)