4. HNL 1. kolo: U derbiju kola Međimurec bolji od Nedeljanca, a u međimurskom derbiju Nedelišće do pobjede s dva igrača manje

Započelo je prvenstvo i u 4 HNL Čakovec – Varaždin koja ove sezone broji 14 klubova. Gledatelji su željni natjecateljskog nogometa tako da je dva međimurska derbija pohodio veliki broj njih, a najviše, čak 400, bilo ih je u Palovcu u  srazu novaka u ligi.

U Nedelišću pred 300 gledatelja gosti iz Domašinca bolje su otvorili međimurski derbi i poveli golom Igreca. Međutim domaćin preokreće rezultat golovima Farkaša i Radikovića. Igrec svojim drugim golom vraća Dinamo u igri, a Nedelišće ostaje bez isključenog Farkaša. Unatoč tome Vibovec postiže pobjednički gol, a deset minuta prije kraja domaćin ostaje i bez isključenog Panića. Ni to nije pomoglo gostima i bodovi ostaju u Nedelišću.

U srazu novaka u Palovcu Dinamo i Mladost iz Svete Marije u utakmici s puno tempa podijelili su bodove, ali mnogobrojni gledatelji nisu vidjeli golove.

U derbiju kola dva kandidata za naslov prvaka Međimurec je bio bolji od Nedeljanca. Domaći su poveli s dva gola Malnara. Glavaš vraća goste u igru, međutim gol Punčeca za 3:1 riješio je pitanje pobjednika. Inače je utakmica bila prekinuta od 49. do 66. minutezbog ozljede glave igrača Nedeljanca Škvarića koji je prevezen u bolnicu.

U Prelogu podjela bodova između starih poznanika. Gosti prvi dolaze u vodstvo, ali domaćin preokreće golovima Sabola i Golubića. Ipak Zelengaj odlazi kući s bodom nakon gola Horvata i poravnanja.

Dva naša predstavnika Sloga i Omladinac doživjela su visoke poraze.

Sloga je u nedjeljno prijepodne od novaka Ivančice primila čak pet golova. Nakon što su gosti u u 69. minuti poveli 1:4 sve je bilo gotovo. Strijelci Sloge u porazu bili su Knežević i Takamura.

Omladinac koji muku mući s igračima došao je u goste Jalžabetu samo s jednim igračem na klupi. Nakon vodsva domaćina 2:0, Toplek vraća nadu golom u 74. minuti. Međutim domaćin do kraja postiže još dva pogotka za uvjerljivih 4:1.

4 HNL ČK-VŽ, 1. kolo :

Bednja – Dubravka Zagorac 1:0, Jalžabet – Omladinac 4:1, Sloga – Ivančica 2:5, Mladost Komet – Zelengaj 2:2, Međimurec – Nedeljanec 3:2, Nedelišće – Dinamo( D ) 3:2, Dinamo ( P ) – Mladost 0:0

  1. kolo 17 sati :

Subota 31. kolovoza : Ivančica – Jalžabet, Dinamo( P ) – Mladost Komet

Nedjelja 1. rujna : Mladost – Omladinac, Dinamo( D ) – Međimurec, Zelengaj – Nedelišće, Dubravka Zagorac – Sloga, Nedeljanec – Bednja

(Miljenko Dovečer, foto: fb Međimurec)