PRIOPĆENJE MNS –  Antolović: Angažirat ćemo suce iz drugih županijskih saveza

Ušli smo u posljednjih mjesec dana nadmetanja u Međimurskim nogometnim ligama i s obzirom na sve veći broj napisa, komentara, poruka, poziva, raznoraznih teorija i špekulacija s kojima se susrećemo nakon svakog odigranog kola, Međimurski nogometni savez odlučio je reagirati i zadržati dostojanstvenost nogometnih natjecanja.

Kao što smo već u nekoliko navrata isticali, javnost mora biti svjesna da MNS oštro osuđuje bilo koji oblik prijetnji, verbalnog i fizičkog nasilja, ili ostalih nečasnih radnji kojima nije mjesto u nogometu i sportu općenito. Pozivamo sve koji raspolažu informacijama koje se odnose na takve radnje da iste prijave nadležnim tijelima i institucijama, a pri čemu će im MNS pružati maksimalnu zaštitu i podršku.

Iz tjedna u tjedan pojavljuju se špekulacije o “čudnim” rezultatima i stvarima koje nisu u duhu fair-playa, a s ciljem da se ostvari plasman u viši rang ili osigura ostanak u ligi. Kao Savez želimo vjerovati da tome nije tako i zato pozivamo sve koji posjeduju takve informacije da iste i prijave nadležnim tijelima.

U završnici prvenstva dodatan pritisak pada i na suce, kojih nema dovoljno da svaku utakmicu sudi sudačka trojka, te smo bili primorani povući potez s kojim želimo pomoći i sucima i klubovima. Izvršni odbor donio je odluku da se za određene utakmice MNL-a angažiraju suci iz drugih županijskih nogometnih saveza, s nadom da će svojim suđenjem opravdati našu inicijativu i njihovu odgovornu ulogu.

S ovim potezom ne iskazujemo nepovjerenje međimurskim sucima, već naprotiv, u dogovoru s Povjerenikom za suđenje namjera je da se što je više moguće smanji pritisak na njih u završnom dijelu sezone sa zajedničkom željom da sve protekne u najboljem redu, a klubovi neće biti dodatno financijski opterećeni jer će putne troškove tih sudaca pokrivati MNS.

Borbe za naslov prvaka i ostanak u ligi su u samom jeku, toga smo svjesni i apeliram na odgovornost svih, da u prvom planu budu nogomet i pošteno nadmetanje na zelenim travnjacima.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza,
Kristijan Antolović