3. NL SJEVER Vječiti derbi u Murskom Središću Rudar – Polet, u Kotoribi sraz Graničara i Dinama, a u Svetom Martinu na Muri Međimurje dočekuje Pitomaču

Ove subote i nedjelje 02.i 03. 09. 2023. godine igra se 3. kolo 3. NL Sjever u kojem nas očekuju čak dva međimurska derbija.
U subotu 2.9. u Murskom Središću igra se vječiti susjedski derbi između NK „Rudar“ iz Murskog Središća i NK „Polet“ iz Svetog Martina na Muri. Kao i uvijek ovaj derbi pobuđuje veliko zanimanje kako navijača i prijatelja oba kluba tako i mnogih poklonika nogometa iz cijelog Međimurja pa se na Šuderki očekuje zaista lijep broj gledatelja.
Ono što ovom susretu daje još posebno dodatnu draž je i momentalno stanje na ljestvici gdje ove dvije ekipe nakon odigrana dva kola zauzimaju prva dva mjesta s maksimalnim brojem bodova.
Ove utakmice uvijek su nam donosile lijep i uzbudljiv nogomet, u kojem mora se reći u posljednje vrijeme više uspjeha imala je ekipa iz Svetog Martina.

Kako će biti ove subote na Šuderki uvjerite se sami i obavezno ako ste u mogućnosti dođite svakako pogledajte ovaj mali nogometni lokalni spektakl, a s obzirom na novoizgrađene tribine na Šuderki uvjeti praćenja same utakmice bit će vam besprijekorni.
Od ovog kola utakmice u subotu. 02.09. počinju u 17,00 sati.

Ljestvica i rezultati 2. kola:


Drugi međimurski derbi očekuje nas u Kotoribi također u subotu u 17,00 sati gdje novajlija u 3. ligi ekipa Graničara dočekuje ekipu Dinama iz Domašinca.
U ovu utakmicu ekipe ulaze s različitim osjećajima iz prošlog kola s obzirom na to da je Graničar nakon iznenađujućeg poraza u prvom kolu na svom terenu od ekipe Pitomače u drugom kolu ispravio pogrešku te se iz Koprivnice vratio s tri boda dotle je ekipa Dinama iz Domašinca doživjela i drugi poraz za redom ovaj put od Rudara rezultatom 1:2 na svom terenu.
Baš momentalna takva situacija daje dodatni draž ovoj utakmici gdje će sigurno obje ekipe tražiti bodove, pa nas i tu očekuje sigurno dobra lijepa i efikasna utakmica.
Naš peti predstavnik u 3. NL Sjever ekipa Međimurja iz Čakovca nakon nesretno ispuštene pobjede u Virovitici u nedjelju u 17,30 sati na igralištu Poleta  u Svetom Martinu na Muri zbog zauzetosti stadiona Mladost u Čakovcu  dočekuje ekipu Pitomače koja u prva dva kola još ne zna za poraz.
Svakako je to prigoda mladoj ekipi Međimurja da dođe do prve pobjede.
(tekst i foto: zr, arhiva Muralista)