3. NL SJEVER U međimurskom derbiju Rudar i Međimurje podijelili bodove

RUDAR _ MEĐIMURJE 1:1(1:1)

U 7. kolu 3.NL Sjever u Murskom Središću sastali su se domaći Rudar i gosti iz Čakovca ekipa Međimurja.
Po dosta teškom terenu prisustvovali smo jednoj žustroj, borbenoj utakmici no nažalost s malo prigoda za postizanje zgoditaka.
Rudar je dobro otvorio utakmicu i došao u vodstvo od 1:0 u 12. minuti kada nakon ubačaja Radikovića iz kuta visoko skače Patrik Nedeljko i glavom smješta loptu u mrežu gostujućeg vratara Hozjana.


Inače većina utakmice odvijala se na sredini terena s dosta laganih prekršaja na što je utjecao i „košarkaški“ kriterij glavnog suca Luke Berića.
Međimurje dolazi do poravnanja rezultata u 34. minuti kada Zvonimir Mrazović s vrha šesnaest metara ne odviše jakim , ali vrlo preciznim udarcem šalje loptu u mrežu nemoćnog Kodbe za poravnanje 1:1.
Drugi dio utakmice bio je dosta nalik prvom u izjednačenoj igri obiju ekipa. Rudar je imao prigodu u 60. minuti kada udarac glavom Kevina Nedeljka odlično brani gostujući vratar Hozjan.
Gosti svoje prigode uglavnom traže preko brzih kontranapada no ni oni ih nisu previše stvorili.
Imao je Rudar još dvije poluprigode u završnici utakmice preko Ivančić i Ratajeca no bez nekog rezultata.
Na kraju realan rezultat gdje je svaka ekipa iskoristila po jednu svoju prigodu te je to i rezultiralo neriješenim rezultatom.
Ovim rezultatom Rudar je zadržao petu poziciju na prvenstvenoj ljestvici, dok je Međimurje deseto.


U sljedećem 8. kolu Rudar odlazi na gostovanje kod Virovitice , a Međimurje u Čakovcu dočekuje Podravinu.

Svakako je interesantno na današnjoj utakmici bilo vidjeti i porazgovarati s tri velike Dinamove legende  Marija Bonića, Dragu Vabeca i Srećka Bogdana, a njima se pridružio i poznati dugogodišnji međimurski sudac i delegat, sada predstavnik kluba Međimurje Željko Bacinger.

(tekst i foto: zr)

Srećko Bogdan, Dragutin Vabec, Mario Bonić