3. NL SJEVER U 23. kolu Rudar u Varaždinu u derbi susretu s Varteksom, u Domašincu međimurski derbi Dinamo-Polet

Pet kola prije kraja natjecanja u 3.NL Sjever gotovo pa sigurno je da je Polet iz Svetog Martina na Muri novi stari prvak, dok je nešto zanimljivija borba na začelju ljestvice gdje još uvijek tri ekipe vode borbu za ostanak u ligi. Od te trojke najsigurniji je Graničar iz Kotoribe s 20 bodova, dok će ogorčenu borbu voditi Koprivnica (16 bodova) i Virovitica(13 bodova) za ostanak jer iz lige ispada jedna ekipa.


Rudar iz Murskog Središća nakon nesretnog i po nama ipak nezasluženog poraza odlazi u 23. kolu na zanimljivo i uvijek neizvjesno gostovanje kod vrlo dobre ekipe Varteksa.
Uvijek su ti susreti bez obzira gdje se odigravali pružali gledateljima lijep i zanimljiv nogomet s dosta neizvjesnosti do zadnjih trenutaka utakmice. Vjerujemo da će tako biti i ovoga puta.
obje ekipe u ovaj susret ulaze nešto oslabljene, za Rudar zbog ozljede u susretu s Pitomačom ne može nastupiti Luka Liklin za kojeg se još ne zna kada će se vratiti na teren, dok za domaćine ne mogu nastupiti Jura Kos i Dorian Jakupak zbog akumuliranih žutih kartona. Utakmica se igra u Varaždinu na stadionu Slobode u subotu 4. 5. 2023. godine s početkom u 17,00 sati.
U Domašincu istog dana igra pak se međimurski derbi između domaćeg Dinama i Poleta iz Svetog Martina na Muri pa nas i tu očekuje vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je Polet lagani favorit no poznavajući Dinamo sigurno da će učiniti sve da dođu do lijepe pobjede nad liderom na prvenstvenoj ljestvici.
Međimurje iz Čakovca gostuje kod posljednje plasirane ekipe Virovitice i sigurno im neće biti lako jer ispred domaćina je grčevita borba za ostanak.
Peti naš međimurski predstavnik ekipa Graničara iz Kotoribe igra utakmicu u nedjelju 05.05. u 17,00 sati u Koprivnici protiv još jednog kandidata za ostanak u ligi.
U subotu se još u 3.NL igra utakmica u Pitomači gdje domaćin dočekuje ekipu Podravine.

(tekst i foto: zr)