3. NL SJEVER U 20. kolu očekuje nas vječiti susjedski derbi između Poleta i Rudara, sraz dviju prvoplasiranih ekipa

Ovaj vikend 13. travnja 2024. godine u 16,30 sati u 20. kolu 3. NL Sjever u Svetom Martinu na Muri u tradicionalnom vječitom susjedskom derbiju sastaju se domaći Polet i Rudar iz Murskog Središća.
Ovaj put ovaj derbi ima još jednu dodatnu draž jer radi se o dvije prvoplasirane ekipe te će biri zanimljivo vidjeti hoće li Rudar eventualnom pobjedom uspjeti smanjiti bodovnu razliku za liderom na četiri boda ili će možda domaćin povećati vodstvo na visokih deset bodova prednosti, a moguće je da u slučaju neriješenog rezultata razmak između ekipa ostane isti na sedam bodova.


Zadnji međusobni susret ove dvije ekipe odigrale su u listopadu i tada je rezultat utakmice bio neriješen 2:2, a strijelci za Rudar bili su Antolović i L. Liklin dok su golove za polet Postigli Perčić i Patafta.


U utakmicu obje ekipe ulaze bez kartoniranih igrača te možemo očekivati oba sastava u kompletnom izdanju što nam svakako nudi mogućnost gledanja lijepe i atraktivne utakmice, a isto tako sigurno je da možemo očekivati već po tradiciji i lijepi broj gledatelja.
Domaćini u ovom kolu su i Međimurje kao i Graničar iz Kotoribe dok Dinamo iz Domašinca gostuje u Koprivnici.
Međimurje nakon Rudara očekuje još jedna teška utakmica, naime u goste im dolazi trećeplasirana vrlo čvrsta ekipa Pitomače, a Graničar iz Kotoribe domaćin je ekipi Varteksa te će s obzirom na dosadašnju prikazanu igru morati uložiti jako puno truda kako bi došao do eventualnih bodova.
Rekli smo da Dinamo iz Domašinca gostuje u Koprivnici i svakako da se uz dobru igru može nadati i bodovima.
Preostali par u ovom kolu je utakmica između Podravine i Virovitice gdje bi domaćini mogli uknjižiti nova tri boda.
Sve utakmice igraju se u subotu 13. 04. s početkom u 16,30 sati.
(tekst: zr foto: arhiva Muralista)