3. NL SJEVER Treći uzastopni poraz Rudara

RUDAR – KOPRIVNICA 2:3(2:1)

Nastavlja se crni niz Rudara u nastavku proljetnog natjecanja. U 21. kolu bili su domaćini ekipi Koprivnice, koja pak nastavlja svoj pozitivni niz, te su poraženi na Šuderki rezultatom 2:3.
Prisustvovali smo jednoj dosta rastrganoj i nervoznoj utakmici bez ne previše lijepih akcija, a jedino što je moglozadovoljiti gledatelje je to što su ipak vidjeli pet zgoditaka.
Rano već u 7. minuti gosti dolaze u vodstvo iz kaznenog udarca. Radiković je po mišljenju inače danas dosta indisponiranog suca Vicića, u kaznenom prostoru nepravilno zaustavio igrača Koprivnice te gosti iskorištavaju kazneni udarac preko Mateasa Delića dolaze u vodstvo od 0:1.


Rudar zgodicima Ivana Cimermana u 24. i 28. minuti preokreće rezultat i dolazi do vodstva od 2:1.


Tim rezultatom otišlo se na odmor. Bio je Rudar u tom prvom dijelu bolja ekipa bez nekih posebno izrazitih prigoda, osim onih iz kojih su postignuti zgodici.
I drugi dio utakmice prošao je u ne previše kvalitetnoj igri, ali gosti svoje dvije prigode realiziraju i tako dolaze do bodova.
Prvo u 71. minuti iz slobodnog udarca pogađa Bruno Kunštek za poravnanje na 2:2, da bi u 80. minuti i nakon brze kontre gosti postigli zgoditak preko Essombe za vodstvo i konačnih 2:3.
Uspio je Slaven Hlišć postići zgoditak za poravnanje no on je na intervenciju pomoćnog suca Selenića poništen zbog navodnog zaleđa.
Na kraju gosti ni krivi, ni dužni odnose kući tri boda, a Rudaru ostaje da se dobro zamisli nad svojim prezentacijama u zadnja tri kola. Sigurno je da svako u klubu snosi svoj dio krivice za ovo momentalno stanje počevši od igrača, pa trenera, a u konačnici i samog rukovodstva kluba.


Kako su sva tri poraza bila od ekipa s dna ljestvice nadajmo se da se to neće dogoditi i u Virovitici kod koje Rudar gostuje u sljedećem 22. kolu, jer momentalno je baš ona ta koja se nalazi na posljednjem mjestu na ljestvici.
(tekst i foto: zr)