3. NL SJEVER Rudaru tri boda u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca u srazu protiv Dinama iz Domašinca

RUDAR – DINAMO/D/ 1:0 (0:0)

U 24. kolu 3. NL Sjever u međimurskom derbiju sastali su se Rudar iz Murskog Središća i Dinama iz Domašinca.
Oko 300 gledatelja prisustvovalo je jednoj vrlo zanimljivoj i živoj utakmici u kojoj je Rudar imao inicijativu i prigode, dok je Dinamo svoju šansu tražio u brzim protu napadima.
Na kraju je susret riješen u sudačkoj nadoknadi,90+3, kada jedan od gostujućih igrača ruši Davida Juraka, a sutkinja Ivana Martinčić iz Koprivnice pokazuje na bijelu točke iz koje je Silvio Radiković bio neumoljiv i Rudaru donio pobjedu od 1:0 i tri boda.


Nisu gosti bili zadovoljni tom odlukom glavne sutkinje. Po nama prekršaj je apsolutno postojao, je li bio unutar kaznenog prostora ili ne nama je teško bilo odrediti s pozicije na kojoj smo se nalazili, ali treba vjerovati sutkinji jer ona se ipak nalazila u neposrednoj blizini prekršaja.
Inače Rudar je po onome što smo vidjeli apsolutno trebao puno prije riješiti ovu utakmicu no kao i dosta puta do sada efikasnost nije bila jača strana igrača Rudara.
Rudar je već u 3. minuti utakmice imao veliku prigodu za vodstvo no udarac Davida Juraka brani odlični gostujući vratar Ivan Prekupec, koji je inače i držao svoju ekipu cijelu utakmicu na životu obranivši niz teških udaraca.
Pa tako u 33. minuti brani odličan udarac glavom Petra Ratajec, čiji još jedan udarac glavom u 39. minuti zaustavlja stativa.
U 56. minuti Kevin Nedeljko je u odličnoj prigodi no i to Prekupec brani, da bi u 77. minuti obranio i slobodni udarac Silvia Radikovića.U 78. Minuti gosti iz jednog brzog protu napada imaju svoju jedinu pravu izglednu prigodu no oprezni Kodba krajnjim naporom vršcima prstiju izbija loptu u korner.
Do kraja utakmice brani još udarce Radikovića i Vaša, dok Ilija Liklin pogađa gredu direktno iz udarca iz kuta.
I nakon svega dolazi do razrješenja utakmice na način kako smo opisali na samom početku teksta.
ono što moramo naglasiti da je bez obzira na sve Rudar zaslužio pobjedu i tri boda jer je već po opisanim šansama bio bolji suparnik, a da su gosti uza malo sreće mogli doći do boda, mogli su.
(tekst i foto: zr)