3. NL SJEVER Rudaru samo bod u srazu s ekipom Podravine iz Ludbrega

RUDAR – PODRAVINA 0:0(0:0)

Nisu baš zadovoljni napustili Šuderku navijači Rudara poslije današnje prvenstvene utakmice s ekipom Podravine iz Ludbrega.
Bez pogodaka je završio današnji susret 10. kola i svakako nije to ono što su očekivali Rudarovci.
No „kako siješ tako i žanješ“ veli stara poslovica, a upravo to se dogodilo Rudaru na današnjoj utakmici.
Nažalost nisu došli do bodova protiv ekipe koja ni jedanput u tijeku cijele utakmice nije opasnije ugrozila gol Rudarovog vratara Kodbe.
No istini za volju ni Rudar nije bio taj koji je stvorio previše prigoda. U prvom dijelu iako je imao inicijativu i posjed lopte svih 45 minuta možemo izdvojiti samo jednu opasniju situaciju pred golom mladog gostujućeg vratara Brleka nakon slobodnog udarca Vaša, ali se mladi vratar odlično snašao i spriječio zgoditak.
I to bi bilo sve što se tiče prvog dijela utakmice.


U drugi dio ulazi Rudar puno agresivnije i već u 46. minuti Vaš propušta 100% tnu prigodu kada s nekih pet metara šalje loptu iznad vratnice gostujućeg gola.
Nakon toga Rudar i dalje pokušava doći do zgoditka, ali sve je to jalovo bez nekog posebnog efekta.
Ipak u 63. minuti još jedna super prigoda za Rudar, ali Ratajec sam i neometan s nekih desetak metara šalje loptu kraj gola.
Iako je do kraja utakmice ostalo još dosta vremena Rudar nije uspio probiti gostujuću obranu, a kako su gosti i dalje bili totalno neopasni po domaći gol zgoditaka na ovoj utakmici nije bilo.
Gosti su tako osvojili zasluženi bod, a za Rudar možemo reći da je dva izgubio.
Nismo se danas na Šuderki nagledali ne znam kako lijepog nogometa Rudar je htio, ali to nije bilo dovoljno, puno više treba pokazati u samoj igri, dok je gostujući trener Vincetić uspio u svom obrambenom naumu i zato su gosti apsolutno zaslužili bod.

Ovim osvojenim bodom Rudar je zadržao trćr mjesto na prvenstvenoj ljestvici te ga od prvoplasirane ekipe Poleta dijele samo dva boda.


Više igrača Rudara nakon utakmice istaknulo je loš travnjak i to je jedan od uzroka lošije igre.
U sljedećem 11. kolu Rudar gostuje u Đurđevcu kod ekipe Graničara koja svoje utakmice igra na igralištu s umjetnom travom , pa će možda tamo na ravnom terenu doći do izražaja Rudarova igra.
(tekst i foto:zr)