3. NL SJEVER Rudar gostuje u Pitomači te dva međimurska derbija Dinamo – Polet i Međimurje – Graničar

Ove subote 14.10.2023. godine 9. kolom, posljednjim u prvom krugu natjecanja, nastavlja se prvenstvo u 3. Nogometnoj ligi Sjever.
Rudar iz Murskog Središća nakon četiri uzastopna kola bez poraza(3 pobjede i 1 neriješen rezultat) odlazi na teško gostovanje kod trećeplasirane ekipe Pitomače.
Radi se o novajliji u ligi ekipi s kojom se Rudar još nije suočio no znano je da se radi o čvrstoj i dobroj ekipi naročito na svom terenu što pokazuju i njeni dosadašnji rezultati, te  nakon 8 kola drže treću poziciju odmah iza Rudara s dva boda minusa u odnosu na Rudar, pa će ovo biti praktički borba za drugu poziciju.
Rudar i na ovo gostovanje odlazi sa željom da nastavi niz pozitivnih rezultata te da zadrži momentalnu drugu poziciju na ljestvici.
Rudar će u ovom kolu nedostajati ozlijeđeni Evald Vinko te kartonirani David Jurak kao i igrači koju su napustili klub Ivan Cimerman, a već prije Borna Belaj.
No to ujedno daje prigodu igračima koju su strpljivo čekali svoju šansu da dokažu kako se na njih može ozbiljno računati.
Ono što će sigurno predstavljati dodatni problem je i izrazito loše stanje gostujućeg terena u što smo se uvjerili na juniorskoj utakmici prije tjedan dana, no igralište kako jednima tako i drugima.
U Domašincu pak se igra međimurski derbi između domaćeg Dinama i lidera na ljestvici Poleta iz Svetog Martina na Muri.
Svakako se može očekivati dobar nogomet s dota neizvjesnosti, no Polet je po nama ipak u prednosti zbog dugog niza bez poraza.
Drugi međimurski derbi igra se Čakovcu gdje Međimurje nakon poraza u Murskom Središću dočekuje ekipu Graničara iz Kotoribe te se svakako može očekivati vrlo neizvjesna utakmica
Sigurno je da su Čakovčanima potrebniji bodovi nego Graničaru no to u ovom trenutku ništa ne znači.
U ovom kolu još se sastaju Varteks i Virovitica te Koprivnica i Podravina.
Sve utakmice igraju se ove subote 14.10.2023. godine s početkom u 15,30 sati.

(tekst i foto:zr)

Rezultati 8. kola i ljestvica te  parovi 9. kola: