3. NL SJEVER Rudar eurogolom Evalda Vinka do bodova u posljednjim sekundama utakmice u Čakovcu

MEĐIMURJE – RUDAR 0:1(0:0)
U 93. minuti utakmice u Čakovcu protiv ekipe Međimurja Rudar je zaista prelijepim zgoditkom Evalda Vinka došao do tri vrijedna boda.
Inače gledali smo dosta nervoznu i tvrdu utakmicu u kojoj je Rudar bio taj koji je držao posjed lopte, dok je domaćin čvrstim obrambenim blokom te pokušavajući s brzim protunapadima ugroziti gol gostiju.
U 31. minuti utakmice iz igre je isključen domaći igrač Zvonimir Mrazović zbog udaranja glavom u glavu protivničkog igrača u prekidu igre.
To je još više prisililo domaćina da pojača svoj obrambeni blok dok ga je Rudar pokušavao bezuspješno probiti sve do već opisanog udarca Vinka u 93. minuti utakmice.
U samoj utakmici nije bilo previše prigoda no svakako je Rudar bio taj koji ih je imao , a prvu pravu u 14. minuti imao je Ratajec čija lopta za par centimetara odlazi pored desne stative domaćeg vratara Jelavića pa je u mrežu ne uspijeva iz same blizine ni K. Nedeljko.
U 27. minuti prigodu utakmice imao je Petar Ratajec koji sam izlazi pred domaćeg vratar no ovaj brani njegov udarac. Još jednu prigodu ima napadač Rudara no njegov udarac odlazi kraj gola.
Drugi dio utakmice prošao je u nadmoći Rudara no bez nekih izrazitih prigoda.
Na kraju ipak zaslužena pobjeda Rudara iako igra nije bila baš na najvišem nivou što u ovom slučaju nije ni bitno jer kako su navijači Rudara na kraju utakmice rekli bodovi i pobjeda se piše i pamti, a ne igra.
Ovom pobjedom Rudar je direktnom takmacu za drugu poziciju ekipi Pitomače odmaknuo za tri boda, a približio se lideru Poletu na četiri, s time da Polet ima utakmicu manje koju igra sutra u Koprivnici.
U sljedećem 18. kolu očekuje nas na Šuderki derbi s ekipom Pitomače u direktnoj borbi za drugu poziciju.
(tekst i foto: zr)