3. NL SJEVER Rudar donosi tri boda s Kokotovog Veza iz Domašinca

DINAMO /D/ – RUDAR 1:2(0:1)

Po teškom sparnom i vrućem vremenu odigrano je 2. kolo 3. NL Sjever. U Domašincu odigran je međimurski derbi između domaćeg Dinama i Rudara iz Murskog Središća.
Rudar je slavio je slavio s 1:2 golovima Kevina Nedeljka i Frana Antolovića, dok je jedini gol za domaće postigao Stjepan Krznar u samom finišu utakmice.
Gledali smo dosta živu, ali moramo reći i nervoznu utakmicu čemu je pridonio i sudac Nino Vugrinec kojeg smo gledali i u puno boljim izdanjima.
U prvih dvadeset minuta gledali smo ravnopravni susret iz kojeg treba izdvojiti po jedan udarac sa svake strane i to Krznara za Dinamo u 4. minuti i Ratajeca za Rudar u 9. minuti.
U 22. minuti Rudar dolazi do vodstva od 0:1 nakon lijepe akcije kada je na desnoj strani u Dinamovom kaznenom prostoru lijepo uposlen Kevin Nedeljko, a on još ljepšim udarcem dovodi Rudar u vodstvo .

U daljnjem tijeku prvog dijela nije bilo previše prigoda no moramo izdvojiti trenutak iz 34. minute, kada dolazi do gužve na sredini terena i naguravanja  te  nam se čini  da disciplinske mjere suca Vugrinca nisu bilo baš najbolje pogođene.
Drugi dio donio nam je još dva zgoditka, a oba su pala nakon prekida. Prvo u 80. minuti Rudar povećava svoje vodstvo na 0:2, kada Fran Antolović nakon ubačaja Arpada Vaša iz slobodnog udarca loptu šalje u mrežu vratara Prekupeca.


U samom finišu utakmice u 88. minuti domaći također smanjuju iz prekida, kada Stjepan Krznar nakon ubačaja Filipa Petaka zabija za konačnih 1:2.
Trener Rudara Damir Lepen Jurak rekao nam je nakon utakmice da je zadovoljan s nova osvojena boda koja su osvojena po zaista teškom vremenu za igru i borbenošću svoje ekipe, a sada se treba okrenuti daljnjem radu i pripremama za veliki derbi s ekipom Poleta iz Svetog Martina na Muri koji se igra sljedeće subote na Šuderki.

Sljedeći vikend u subotu u Murskom Središću na Šuderki igra se susjedski derbi između dvije prvoplasirane ekipe Rudara i Poleta.
(tekst i foto:zr)